Két lány meghalt, mert a nő tévedésből fék helyett a gázpedálra taposott


Fotó: Brigada Rutiera.

Négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki autójával halálosan megsebesített két lányt Bukarest Andronache negyedében.

A bukaresti fellebbviteli bíróság szerdán úgy döntött: elutasítja Marcela Leonte fellebbezését a bukaresti II. kerületi bíróság által tavaly nyáron kiszabott négy év és hat hónap börtönbüntetés ellen. A bíró döntése végleges.

Marcela Leontét tavaly augusztusban négy év és hat hónap börtönbüntetésre ítélte a 2. kerületi bíróság emberölés miatt, valamint mert alkohol vagy más tudatmódosító szerek hatása alatt járművet vezetett.

A baleset 2021 február végén történt. Marcela Leonte a főváros 2. kerületében, a Mențiunii utcán elgázolt két lányt az autójával. A baleset után felidézte: amikor az utca végéhez közeledett , ahol jobbra kellett volna fordulnia, tüsszögőrohamot kapott, fékezni akart, de rossz pedálra taposott, és lassítás helyett gázt adott.

Az úttest szélén üldögélő két lányt halálra zúzta a nő által vezetett autó, amely egy villanyoszlopot is kidöntött, mielőtt kerítésnek ütközött.

A 6 éves kislány a kórházba szállítás közben meghalt, míg a 21 éves lányt, akinek leszakadt a karja és belső vérzése is volt, mielőtt műtőbe került volna, leállt a keringése, és nem reagált az újraélesztési kísérletekre, ezért halottnak nyilvánították.

NEWS.RO

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk