Halló, hol vagyok? Egész éjjel keresték a részeget a hóviharban, aki el sem vesztődött


Hat órán át keresték vasárnapról hétfőre virradóra a hegyimentők, a hegyi csendőrség és a rendőrség munkatársai azt a férfit, aki az 112-es segélyhívó számon kért segítséget, mert állítása szerint eltévedt a Borgói hágónál (Pasul Tihuţa), miután két közeli kocsmában is megfordult – derült ki a Beszterce-Naszód Megyei Csendőr-felügyelőség közleményéből.

A Turjágó (Tureac) faluban élő 42 éves férfi öt alkalommal hívta fel a 112-es segélyhívó számot, így több csapat is keresésére indult a hóviharban.

A hegyimentők, a hegyi csendőrség és a rendőrség a férfit a Báránykő (Piatra Fântânele) és Ilvatelek (Lunca Ilvei) környékén található erdei utakon, valamit a Les (Leşu), Turjágó (Tureac) és Frumuşea közötti utakon kereste, azonban sehol sem találták.

Reggel 7 óra körül a 42 éves férfi a besztercei csendőrségnél érdeklődött, hogy miért keresték őt telefonon.

“Elmondták neki, hogy a mentőalakulatok egész éjjel keresték őt. A férfi nyugodt hangnemben válaszolva elmondta, hogy egy barátjánál aludt Csószahegy (Ciosa) környékén és elfelejtette, hogy éjfél után segítséget kért. A Beszterce-Naszód Megyei Csendőr-felügyelőség munkatársai felvették a kapcsolatot a férfi barátjával is, aki megerősítette, hogy a férfi nála éjszakázott, így nem volt veszélyben” – áll a csendőrség közleményében.

A férfit az 112-es segélyhívószám indokolatlan használatáért 100 és 500 lej közötti pénzbírsággal sújtják.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk