Legalább 33 migráns meghalt a buszbalesetben


Fotó: News.ro | Twitter

Legalább 33 ember meghalt szerda reggel Panamában, amikor az Egyesült Államokba tartó migránsokat szállító autóbusz összeütközött egy kisbusszal – jelentette az AFP.

A busz az ütközést követően szakadékba zuhant. A baleset éjszaka történt a fővárostól, Panamától mintegy 400 kilométerre nyugatra fekvő Chiriquí tartományban, Gualaca egyik útján.

A busz migránsokat szállított a Kolumbiával határos Darién dzsungelövezetből Costa Ricába, ahonnan az Egyesült Államokba szándékoztak továbbutazni. A jármű fedélzetén 66 ember tartózkodott, köztük a sofőr és asszisztense – közölte Emiliano Otero rendőrségi közlekedési műveleti főnök.

“Nagy szomorúsággal értesültünk a gualacai közlekedési balesetről” – tweetelte Laurentino Cortizo elnök, aki minden szükséges támogatást megígért.

A hatóságok nem közölték azonnal a buszban utazók nemzetiségét. A panamai bevándorlási hivatal szerint az Egyesült Államokba tartó illegális migránsok száma 2022-ben csaknem megduplázódott az előző évhez képest, és rekordszámú, 248 ezerre emelkedett, több mint felük venezuelai.

NEWS.RO

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk