Migránsokat szállító gépkocsi balesete – többen megsérültek


Útmenti farakásnak ütközött egy migránsokat szállító gépkocsi a Bács-Kiskun megyei Zsana közelében hétfő este, a balesetben többen megsérültek – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint egy lengyel rendszámú személygépkocsi ütközött farakásnak. A rendőrök a járműben és a közelben 15 külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgárságú embercsempészt.

Az autóban utazó 14 illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A balesetben többen megsérültek, őket a mentők ellátták, illetve kórházba vitték.

Zsana, 2022. november 15. Útmenti farakásnak csapódott személygépkocsi a Bács-Kiskun megyei Zsana határában 2022. november 15-én. A lengyel rendszámú autóban és közelében 15 külföldit találtak, köztük egy moldovai állampolgárságú embercsempészt. Az autóban utazó 14 illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerûségét nem tudták hitelt érdemlõen igazolni. MTI/Donka Ferenc

A sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – áll a rendőrségi közleményben.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk