Most már ez a román rendőr is tudja az autózás alapszabályát – nézd meg a felvételt!


Még egy rendőr sem hagyhatja magára csak úgy az autóját, mert abból könnyen ilyen baleset lehet.

Azok számára, akiknek nincs jogosítványuk, és/vagy soha életükben nem vezettek még autót, bonyolultnak tűnhet az egész folyamat. Nem elég, hogy tekergetni kell a kormányt, váltani is kell, fékezni, gázt adni, használni az irányjelzőt, jobbra-balra szétnézni, fel- és lekapcsolni a fényszórót – csak hogy néhány dolgot említsünk. Kinek van még ezek után arra is kapacitása, hogy a kéziféket is behúzza?

Úgy tűnik, sokaknak valóban nincs. A jelenség okát igazából még sosem tudtuk megfejteni, de tény: rengetegen vannak olyanok, akik valamiért elfelejtik ezt az “utolsó” mozdulatot, aztán igencsak meglepődnek, amikor a kocsit nem ott találják meg, ahol hagyták.

Nemrég egy romániai térfigyelő kamera vette fel, ahogy egy rendőrautó jut hasonló sorsra. A járőr valamiért elfelejtette behúzni a kéziféket, az autó pedig szép lassan gurulni kezdett. Mivel a kormány picit balra volt eltekerve, így az előtte álló autónak nem ment neki, az út baloldalán lévő árkot viszont csak megtalálta.

Pro tipp: az autós oktatónk nekünk mindig azt mondta, ha parkolni akarunk, a megállás után, a motor leállítása előtt húzzuk be a kéziféket. Ha egyszer rögzül a folyamat, többé sosem fog kimaradni a mozdulat.

hvg

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk