Sokk. Felborult a kamion – legalább 53 halott!


Legalább 53 migráns meghalt és több tucatnyian megsérültek, miután egy teherautó felborult egy autópálya közelében, Mexikóban – írja a BBC.

Az ország történetének egyik legsúlyosabb balesete a Chiapas állam fővárosába vezető sztrádánál történt csütörtökön. A teherautó nagy sebességgel haladt, majd egy kanyarban a sofőr elvesztette uralmát a gépjármű fölött, és egy gyalogoshídnak ütközött.

A kamion zsúfolásig tele volt, rakterében legalább 107 ember utazott. Az ügyészség által közölt első adatok szerint 53-an meghaltak, férfiak, nők és gyerekek, a mintegy 60 sérült közül pedig háromnak válságos az állapota. Állampolgárságukat nem erősítették meg, de a szemtanúk szerint a legtöbben Hondurasból és Guatemalából származtak. Az emberek az Egyesült Államok felé tartottak.

A chiapasi tűzoltóság igazgatója, Marco Antonio Sánchez elmondta, az áldozatokat három kórházba szállították, mentőautóval és kisteherautóval.

Alejandro Giammattei guatemalai elnök a Twitteren ezt írta:

„Mélyen sajnálom a Chiapas államban történteket, és szolidaritásomat fejezem ki az áldozatok családjaival, akiknek minden szükséges konzuli segítséget megadunk, beleértve a hazaszállítást is.“

A migránsok nagy összeget fizetnek azért, hogy Guatemalából a mexikói Puebla államba jussanak. Ebben az esetben a baleset áldozataihoz közel álló források szerint 2500 és 3500 dollár között volt a „szállítási díj“. Közép-Mexikóból általában más emberkereskedők veszik fel őket, akik megígérik, hogy az Egyesült Államokba viszik őket.

  • Fotó: Adevărul | EPA-EFE
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk