Tömegbaleset az A1-es autópályán – vörös színű riasztás!


Képünk illusztráció


Több személy megsérült az A1-es autópályán történt balesetben, amelynek során két kisbusz és egy személygépkocsi ütközött, részlegesen életbe léptették a vörös színű riasztást is. Egy nőt és egy kiskorút kórházba szállítottak – tájékoztatott a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

A baleset Nagytopoly település közelében történt, a forgalom egy ideig teljesen leállt a baleset környékén, azóta azonban már újraindult.

“Egy kisbuszról van szó, amely Lugos felől Temesvár irányába tartott, és egy másik kisbuszt szállított utánfutóján. Az egyik gumiabroncs felrobbant, így borult fel a kisbusz, amelyben hét felnőtt és egy gyerek utazott. Közülük egy személy szorult orvosi ellátásra. Egy 67 éves nőről van szó, aki tudatánál van, őt a kórházba szállították, ugyanakkor a gyereket is kórházba szállították, megelőzésképpen” – mondta a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Bogdan Mutu.

Mivel két kisbuszról volt szó, a hatóságok részlegesen életbe léptették a vörös színű riasztást. A szerencsétlenség helyszínére három tűzoltókocsi vonult ki, egy feszítő-vágó felszereléssel ellátott gépjármű, több sérült ellátására alkalmas gépjármű, egy mobil kórház, három SMURD mentőkocsi és két mentőszolgálati autó érkezett. Később egy SMURD-helikoptert is kiküldtek.

A hatóságok értesítették a megye azon kórházait, amelyek sürgősségi helyzetekben is képesek segítséget nyújtani, ugyanis a balesetnek több sérültje van.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk