Újabb infók a rendőrségtől az erdőszentgyörgyi házkutatásokkkal kapcsolatosan


Képünk illusztráció


Több közbeszerzési eljárással voltak kapcsolatosak a pénteki, erdőszentgyörgyi házkutatások, közölte a Maros megyei rendőrség.

Mint arról pénteken beszámoltunk, kilenc helyszínen kezdődött házkutatás Erdőszentgyörgyön, a Maros megyei rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának dolgozói szálltak ki egy közintézmény székhelyére. Egyidejűleg magánlakásokat is átvizsgáltak, egy hivatalköri visszaélés felderítésére irányuló eljárás részeként. Az akciót a segesvári bíróság mellett működő ügyészség felügyelte.

A házkutatások után a rendőrség a lapunhoz is eljuttatott tájékoztatójában közölte: több olyan közbeszerzésről tudnak, amelyekkel kapcsolatosan feltételezik, hogy nem tartották be az előírásokat, és olyan személyeknek kedveztek általuk, akik gyakran végeztek ilyen munkákat, illetve biztosítottak hasonló szolgáltatásokat.

Az üggyel kapcsolatosan az Agerpres arról írt: a helyi polgármesteri hivatal tender nélkül adott megbízást egy cégnek 2015-ben, emiatt visszamenőlegesen indítottak bűnvádi eljárást az ügyben. A hírügynökség szerint a városházán, valamint Csibi Attila Zoltán polgármester lakásán kívül a karhatalmiak az érintett magánszemély lakását is átvizsgálták.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk