A Kisvárda ellen is folytatta menetelését az FTC


A címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra legyőzte a bennmaradásért küzdő Kisvárda csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján. A fővárosiak sorozatban kilencedik bajnoki találkozójukon maradtak veretlenek, pályaválasztóként pedig 52 meccs óta nem találtak legyőzőre, ebben az időszakban a 41. sikerét aratta a csapat. Az FTC 12 pontosra növelte előnyét, és egyetlen pontra kerül története 31. bajnoki címétől, ha a MOL Fehérvár vasárnap kikap.

A Kisvárda teljesen felforgatott felállásban lépett pályára, ezért elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Ennek megfelelően az éllovas fővárosiaknál sokkal többet volt a labda, de fölényük az egész első félidőben meddőnek bizonyult, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégek erejéből még lövési kísérletre sem futotta.

Budapest, 2020. június 13. A ferencvárosi Lovrencsics Gergõ (b) és a kisvárdai Jelena Richárd a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencváros – Kisvárda mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. június 13-án. MTI/Kovács Tamás

A folytatásban is a zöld-fehérek akarata érvényesült, de ekkor a kisvárdai kapura nehezedő nyomás már helyzetekkel is párosult, azonban előbb Blazic fejjel, majd Sigér lábbal tévesztett célt. A második félidei egészségügyi szünetet követően aztán utóbbi szerezte csapata győztes gólját, de ehhez a kisvárdai kapus, Minca hibája is kellett, aki “bevédte” a válogatott középpályás beadását. A hazai vezetés nem változtatott a játék képén, azaz az FTC támadott, a Kisvárda többnyire védekezett, újabb gól viszont nem született a lefújásig.

Budapest, 2020. június 13. Ferencvárosi szurkolók és a lelátó székeire kihelyezett portrék a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencváros – Kisvárda mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. június 13-án. MTI/Kovács Tamás

OTP Bank Liga, 29. forduló: Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 2123 néző, v.: Pintér
gólszerző: Sigér (75.)
sárga lap: Isael (9.), Szihnyevics (45.), Blazic (58.), illetve Simovic (14.), Szőr (73.), Obradovic (80.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic (Heister, 78.) – Sigér (Csonka, 88.), Haratyin – Nguen, Isael (Boli, 59.), Skvarka (Zubkov, 58.) – Szihnyevics (Vécsei, 77.)
Kisvárda Minca – Hej, Beriosz, Kravcsenko, Baranyai – Szőr (Czene, 77.), Simovic (Avetiszjan, a szünetben) – Sassa (Himics, a szünetben), Obradovic (Bíró, 91.), Jelena – Tischler (Riznicsenko, 78.)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk