Africa Race: A 11. helyen célba értek Szalayék


A 11. helyen végzett a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon rendezett Africa Race nemzetközi terepraliversenyen.

Az Opel Dakar Team autós párosa – amint az a csapat közleményéből kiderül – kategóriájában második lett a 6500 kilométeres viadalon.

Szombaton a Saint Louis és Dakar közötti 292 kilométerből csak 22 volt mért, de ennek az eredménye már nem számított bele a versenybe, így afféle örömautózás zajlott a zárónapon. A motorosok egyszerre rajtoltak, az autósokat pedig nyolcas csoportokba osztották.

Szalay Balázs tizenegyedszer, míg Bunkoczi László hetedszer jutott el a Rózsaszín-tónál lévő célig.

“Minden verseny nehéz, ami átmegy a Szaharán, ez sem volt kivétel” – idézte a hírlevél Szalayt. Hozzátette: “azt most nem tudom megmondani, hogy az afrikai versenyeink sorában nehézség szempontjából ez hol helyezkedik el, hiszen mindig azt érzed a legnehezebbnek, amit utolsóként teljesítesz, de nem volt könnyű, az biztos. Sok bosszantó apróság hátráltatott minket az elmúlt két hét során, de a pályák jók voltak, csodás helyeken autóztunk, és itt vagyunk a célban, ami nagy öröm. Megint próbára tettük magunkat, és megfeleltünk.”

A kamionosok között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió az ötödik helyen ért célba, míg a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert kettős a hatodik helyen zárt.

A végeredmény:

 • autósok:
  1. Vlagyimir Vasziljev, Konsztantyin Zsilcov (orosz, Mini) 36:33:40 óra
  …11. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Mokka) 9:46:46 ó h. kamionosok:
  1. Andrej Karginov, Andrej Mokejev, Dmitrij Nyikitin (orosz, Kamaz) 39:52:43 óra
  …5. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 31:35:52 ó h.
  6. Darázsi Zsolt, Szalai Norbert (magyar, MAN) 51:08:45 ó h.
 • motorosok:
  1. Teddy Gev Sella (izraeli, KTM) 42:13:11 óra

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk