BL: A Barcelona történelmi veresége Párizsban


Az FC Barcelona 4-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első mérkőzésén.

A párizsi meccsnek már az első negyedórájában is fölényben játszott a PSG, több ígéretes helyzetet kialakított, majd a 18. percben – a 29. születésnapját éppen kedden ünneplő – argentin Ángel Di María szabadrúgásával megszerezte a vezetést.

A folytatásban a katalánok előtt is adódtak lehetőségek, ám a 40. percben a német Julian Draxler megduplázta a hazaiak előnyét. A világbajnok támadó ősszel a Wolfsburgban 14 mérkőzésen egyszer sem tudott betalálni, a párizsiak színeiben viszont a kilencedik találkozóján már ötödször volt eredményes.

Legutóbb 2008-ban, a Celtic ellen fordult elő, hogy a Barcelona két gólt kapott egy BL-meccs első félidejében az egyenes kieséses szakaszban.

A játék képe a szünet után sem változott, a PSG veszélyes akciókat vezetett, az 55. percben ismét Di María talált be, majd a 72. percben Edinson Cavani egy mintaszerű támadás végén a franciák negyedik gólját is megszerezte. A 30. születésnapját ünneplő uruguayi csatár 115. találatát szerezte a PSG színeiben, a klub örökranglistáján csak Zlatan Ibrahimovic (156 gól) előzi meg.

Csupán négygólos hátrányban kezdett veszélyes akciókat vezetni a Barcelona, a 83. percben Samuel Umtiti közelről a kapufára fejelt, de neki és társainak sem sikerült szépítenie.

A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Unai Emery – aki az elmúlt három idényben megnyerte az Európa Ligát a Sevilla élén – hat döntetlen és 16 vereség mellett most győzte le második alkalommal a Barcelonát.

A katalán együttes története egyik legsúlyosabb idegenbeli vereségét szenvedte el a BL-ben. Korábban már kétszer is kikapott 4-0-ra, először 1994 tavaszán az AC Milan elleni athéni döntőben, majd 2013 áprilisában a Bayern München otthonában, az elődöntő első meccsén.

A Benfica csapatkapitánya, a 36. születésnapját hétfőn ünneplő Luisao 500. alkalommal lépett pályára a lisszaboni együttesben a Borussia Dortmund ellen. A brazil játékos elévülhetetlen érdemeket szerzett a győztes gól megszerzésében: egy szöglet után kapura fejelte a labdát, amit Konsztantinosz Mitroglu érdekes mozdulattal lekezelt, majd közelről a kapuba lőtt.

A németek ugyan szűk tíz perccel később büntetőből egyenlíthettek volna, ám Pierre-Emerick Aubameyang kapu közepébe tartó lövését könnyedén ütötte ki Éderson. A gaboni támadó legutóbbi négy tizenegyeséből hármat kihagyott. A brazil kapus a hajrában is bemutatott egy óriási védést, így nagy szerepe volt abban, hogy előnnyel várhatja a dortmundi visszavágót a Benfica.

Eredmények, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

  • Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol) 4-0 (2-0)
    gólszerzők: Di María (18., 55.), Draxler (40.), Cavani (72.)
  • Benfica (portugál)-Borussia Dortmund (német) 1-0 (0-0)
    gólszerző: Mitroglu (48.)

A visszavágókat március 8-án rendezik.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk