BL-selejtező: Ganea parádés góljával nyert a Viitorul az APOEL ellen


Jól kezdett a Bajnokok Ligája-selejtezőben a Konstancai Viitorul: a Hagi-csapat egy gólos győzelmet aratott az APOEL Nikoszia ellen. A találkozó egyetlen találatát Cristian Ganea jegyezte, aki parádés módon értékesített egy szabadrúgást. A vereség nyomán menesztették a ciprusi csapat vezetőedzőjét, Marinus Antonius Beent.

Román támadásokkal kezdődött a mérkőzés, a házigazdák mintegy félóráig uralták a mezőnyjátékot, és több jó helyzetet is kialakítottak Waterman kapujánál. Cicâldău veszélyes beadását Rueda kivágta a kapu előteréből (6.), majd Benzar lőtt kapu mellé (14.). Egy perccel később Țucudean egyedül törhetett kapura, de nem tudott túljárni Waterman eszén. Herea is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, az APOEL védői azonban a labda útjába álltak (17.). A 19. percben Benzar a büntetőterületről vette célba a kaput, a labda a keresztléc fölött hagyta el a mezőnyt, majd Boli közelről ugyancsak fölé fejelt (20.). A román rohamra a ciprusiak kétszer válaszoltak, Vinicius a 9. percben kapu, De Camargo pedig a 23-ban egyaránt fölé lőtt. Utóbbi a 30. percben is főszerepbe került, ekkor éles szögből tette próbára Rîmniceanut, aki nem hibázott. Túlfelől Benzar célozta meg a kaput, a labda megpattant a védőkön, és Waterman megfogta (31.). A legnagyobb helyzetet mindazonáltal az első félidő végén jegyezhettük, amikor egy szögletet követően Țîru fejese kevéssel ment mellé (45+1.).

A második játékrészben mindkét csapat visszavett a tempóból, kevesebb alkalommal jutottak helyzetbe a játékosok. Gólszerzési lehetőséget így mindössze egyet jegyezhettünk Waterman kapujánál, amíg megszületett a mérkőzés egyetlen találata: az 57. percben Țucudean fordulásból célozta meg a kaput, Waterman szögletre mentett. A 75. percben a Viitorul megszerezte a vezetést: a kaputól mintegy 30 méterre megítélt szabadrúgásból Cristian Ganea mesterien csavart a hálóba. Kilenc perccel később Coman megkétszerezhette volna csapata előnyét, de kevéssel fölé lőtt, a találkozó így a házigazdák egy gólos győzelmét hozta.

A Viitorul első sikerét jegyezte az európai kupasorozatokban, Ganea találata csapata első szerzeménye a nemzetközi porondon. A visszavágót augusztus 2-án rendezik.


Labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés: Konstancai Viitorul – APOEL Nikoszia 1-0 (0-0)

Ovidiu, Gheorghe Hagi-akadémia központi pályája, 5000 néző. Vezette: Paolo Valeri (olasz).
Gólszerző: Cr. Ganea (75.).
Sárga lap: M. Constantin (27.), Țucudean (63., 90+3.), Nedelcu (89.), illetve Bertoglio (65.), Merkis (74.).
Kiállítva: Țucudean (90+3.).
Viitorul: Rîmniceanu — K. Boli, Țîru, M. Constantin (46. Vînă), Cr. Ganea — Benzar, Nedelcu, Cicâldău — Chițu (66. Fl. Coman), Țucudean, Herea (46. D. Lopez).
APOEL: Waterman — Milanov, Merkis, Rueda, Lago — Bertoglio, Vinicius (85. Artimatasz), N. Morais, Ebecilio (72. Vander) — Oar — De Camargo.

További eredmények:

  • Lokomotiv Astana – Legia Varsó 3-1
  • Dinamo Kiev – BSC Young Boys 3-1
  • Salzburg – Rijeka 1-1
  • Hapoel Be’er Sheva – Ludogorec 2-0
  • Maribor – Hafnarfjördur 1-0
  • Nice – Ajax 1-1
  • Celtic – Rosenborg 0-0
  • Club Brugge – Istanbul Basaksehir 3-3
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk