Döntős a Románia-kupában a Sepsi OSK


Fennállása során először bejutott a labdarúgó Románia-kupa döntőjébe a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 3-0-ra legyőzte Jászvásáron a CSM Politechnicát.

A gólokat Fülöp István (20. perc), Achahbar (50.) és Karanovic (86.) szerezte. Az első mérkőzésen, hazai pályán simán, 5-1-re nyert a háromszéki csapat, amely így kettős győzelemmel jutott tovább.

A visszavágó előtt nyomás nehezedett az együttesre, miután a bajnokság rájátszásának alsóházában mindössze három pontra van a kieső helyektől, emellett a román sajtó szerint a héten egy állítólagos tettlegességig fajuló konfliktus is kirobbant az egyik játékos, Fülöp Loránd és Leo Grozavu edző között.

Ennek ellenére a csütörtöki mérkőzésen a háromszéki együttes magabiztos játékkal múlta felül ellenfelét, így 8-1-es összesítéssel került a július 22-ei döntőbe, ahol az FCSB lesz az ellenfele.

A bukaresti együttes szintén magabiztosan győzte le az elődöntőben ősi riválisát, a Dinamót. Az FCSB szerdán este 1-0-ra nyert, miután az első mérkőzésen 3-0 arányban kerekedett felül ellenfelén.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk