Európa Liga: Lenyomta a Zirát az Astra


Két gólos győzelmet aratott az Astra Giurgiu az azeri Zira ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában, csütörtök este.

A múlt évadhoz képest minden ízében átalakult román együttes jól kezdett, és Chipirliu korán vezetést szerezhetett volna Ioniță passzából, de elhibázta a lehetőséget. Hasonlóan rontott Erico is, aki egy perc leforgása alatt kétszer is bevehette volna Nazirov kapuját. A célt tévesztők sorába Belu is feliratkozott, ő azonban már nagyon közel járt a gólhoz, hiszen a kapufát találta el. Az Astra szerencséje, hogy a sok kihagyott helyzet nem bosszulta meg magát, a vezető találatnak a giurgiuiak örülhettek a 31. percben, amikor a Ioniță könyörtelenül kihasználta Nazirov kapus hibáját – az azeri hálóőr kezéből kicsúszott a labda, éppen a románok csatárja elé, aki az üresen maradt kapuba továbbított. A figyelmetlenség a másik oldalon is megkövetelte a maga áldozatát – Sadygov egyenlített, alig két perccel később. Következett egy újabb Chipirliu-lehetőség, azonban a román játékos újfent hibázott, így döntetlen állásnál vonultak szünetre a felek.

Chipirliu szerencsétlen sorozatát az ezen a mérkőzésen bemutatkozó edző, Eduard Iordanescu nagyon megunhatta, a szünetben ugyanis szólt neki, hogy nem kell visszamennie a második félidőre, helyette az ugyancsak újonc Le Tallec-et küldte be a pályára. Pechére a francia futballista ott folytatta, ahol lecserélt társa abbahagyta, és elrúgott egy helyzetet, mielőtt Dandea újra vezetéshez juttatta a házigazdákat. Le Tallec mégis góllal tette emlékezetessé a maga számára az összecsapást: Ioniță szögletét követően Erico megcélozta a hosszú sarkot, a labda már-már elhagyta volna a játékteret, a szélről becsúszó francia azonban a védői “ellenkezés” dacára begyötörte a lasztit a hálóba, és kialakította a 3-1-es végeredményt.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Azerbajdzsánban.


Labdarúgó Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés: Astra Giurgiu – Zira 3-1 (1-1)

Giurgiu, vezette: Cinkevics.
Gólszerzők: Al. Ioniță (31.), Dandea (55.), Le Tallec (74.), illetve Sadygov (33.)
Sárga lap: Al. Ioniță (36.), illetve Shemonayev (53.), Boum (63.),
Astra: Iliev – Belu, Bejan, Erico, A. Stan – Dandea (63. Vâlceanu), Mrzljak – Nicoară (Balaure), Marquinhos, A. Ioniță – Chipirliu (46. Le Tallec)
Zira: Nazirov – G. Matei, Boum, Krneta, Shemonayev (56. Khalilzade), Aliyev (Gadze) – Manga, Mustafayev, Djuric, Sadygov (77. Ibekoyi) – Belfort

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk