Ezek voltak 2014 magyar sportsikerei


Az idei év egyértelműen Hosszú Katinkáé volt, de örülhettünk többek között Berki Krisztián, a kajak-kenu válogatott, a győri és a szegedi kézisek sikereinek is.

A sportlövő Tobai-Sike Renáta világbajnoki bronzérmével, valamint a vitorlázó Berecz Zsombor vb-szereplésével két kvótát szereztek idén a magyar sportolók a 2016-os riói olimpiára. Az ötkarikás programban szereplő sportágak közül 2014-ben többek között a Londonban olimpiai bajnok Berki Krisztián szerzett világbajnoki címet. A moszkvai kajak-kenu világbajnokságon az olimpiai versenyszámokban három első, egy második és két harmadik helyezést ért el a magyar csapat. A cselgáncsozó Csernoviczki Éva és az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián pedig Európa legjobbja lett. Az úszóknak ebben az évben csak rövidpályán rendeztek világbajnokságot, ugyanakkor a nagymedencés Európa-bajnokságon öt arany-, hat ezüst- és 11 bronzérem a magyar mérleg. Az Év sportolónőjének választott Hosszú Katinka nyert 400 és 200 méter vegyesen, továbbá 100 méter háton, második lett 200 gyorson, s harmadik 200 pillangón, valamint a 4×200 méteres gyorsváltóval. A csapatsportágak közül kézilabdában klubszinten remek évet zártak a magyar együttesek: a Győri Audi ETO KC megvédte címét a Bajnokok Ligájában a Papp László Sportarénában rendezett négyes döntőben, a Pick Szeged pedig története első nemzetközi kupadiadalát aratta a férfi kézilabda EHF Kupában.

január 17-19.:
Heidum Bernadett ezüst-, Kónya Zsófia bronzérmet nyert egyéniben 1500 méteren, a Heidum, Kónya, Keszler Andrea, Lajtos Szandra alkotta váltó pedig bronzérmes lett a 3000 méteres versenyben a Drezdában rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

február 6-23.:
A Heidum, Keszler, Lajtos, Kónya összetételű női rövidpályás gyorskorcsolyázó váltó a pontszerző hatodik, míg Miklós Edit alpesi síző lesiklásban a hetedik helyen végzett a szocsi téli olimpián.

március 2-5.:
A moszkvai légfegyveres Európa-bajnokságon Miskolczi Julianna az olimpia műsorán szereplő légpuskában aranyérmet nyert, míg a nyári játékokon nem szereplő futócélban a Sike József, Boros László, Tasi Tamás összeállítású magyar csapat a 30+30-as számban 1734 körös világcsúccsal győzött, 40 vegyesben pedig bronzérmet nyert. Sike egyéniben harmadik lett a 30+30-as versenyben.

március 7-9.:
A súlylökő Márton Anita a hatodik helyen végzett a sopoti fedettpályás atlétikai világbajnokságon.

március 30.
Megvédve címét megnyerte a Bajnokok Ligáját a Szegedi TE férfi tekecsapata, miután a németországi Straubingban rendezett négyes döntőben az elődöntőben és a fináléban legyőzte horvát ellenfelét.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk