Hajrágóllal nyert Mezőkövesden a Debrecen


A harmadik helyért és ezzel együtt a nemzetközi kupaindulás jogáért küzdő Mezőkövesd a hajrában kapott góllal alulmaradt a vendég, kiesés elől menekülő Debrecennel szemben a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szerdai játéknapján. A hajdúságiak sikerükkel – bár lehet, hogy csak ideiglenesen – elkerültek a kieső zónából.

A nyitó negyedóra tapogatózó játékkal, sok hibával telt – a legizgalmasabb esemény Kundrák és Szécsi összefejelése volt, később mindkét debreceni játékost le kellett cserélni. Az első valódi helyzetre a 16. percig kellett várni, ebből azonban azonnal gól lett, igaz, Andó-Szabó Sándor játékvezető kapustámadás miatt érvénytelenítette Zivzivadze elsőre szabályosnak tűnő találatát. Ezután a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, egy lesgólig ők is eljutottak, de – bár a Mezőkövesdnek ziccere is volt – a szünetig egyik csapat sem tudott előnybe kerülni.

A fordulás után nem sokkal egy újabb – ismét les miatt – érvénytelenített találat borzolta a kedélyeket, így ebben a tekintetben már 2-1-re vezetett a hazai együttes, bár az eredményjelzőn továbbra is 0-0 állt. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, a nagyobbak a házigazdák kapuja előtt. A hajrában nyomás alá helyezte ellenfelét a Kövesd, a győztes gólt mégis a vendégek szerezték egy pontrúgás után.


OTP Bank Liga, 32. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Városi Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Garba (89.)
sárga lap: Besirovic (45+1.), Zivzivadze (75.), Eperjesi (89.), illetve Pávkovics (29.), Kinyik (39.), Varga K. (66.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Nagy D. (Cseri, 70.), Pillár, Silye – Meszhi, Karnyickij – Pekár, Vajda (Vadnai, 78.), Besirovic (Eperjesi, a szünetben) – Zivzivadze
Debreceni VSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Kundrák (Bényei, a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujic, 63.) – Adeniji (Garba, 63.; Barna, 91.)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk