Hatezres stadionban játszhatja zárt kapus meccseit a Real Madrid


A Real Madrid egy hatezer férőhelyes stadionban játszhatja hazai találkozóit, amennyiben a koronavírus-járvány miatt zárt kapus mérkőzésekkel folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság.

A brit Daily Mail című napilap arról számolt be, hogy a királyi gárdának mérlegelnie kell: saját otthona, a Santiago Bernabéu helyett tartalékcsapata pályáján, a Madrid külvárosában található, Alfredo di Stéfanóról elnevezett létesítményben fogadja ellenfeleit a pontvadászatban.

Madrid főpolgármestere, José Luis Martínez-Almeida szombaton arról beszélt:

Spanyolországban csakis nézők nélkül, legkorábban május végén folytatódhat a labdarúgó-bajnokság.

Ugyanis ameddig nem tudják kordában tartani a járványt, elképzelhetetlen, hogy bármilyen sporteseményt szurkolók előtt rendezzenek meg. Márpedig a városvezető szerint nyáron még biztosan ugyanez lesz a helyzet, sőt valószínűleg ősszel sem lehet rajongókat engedi a mérkőzésekre.

A Real Madrid március végén felajánlotta otthonát a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez, hogy különböző cégek, vállalkozások és sportszervezetek által felajánlott adományokat tárolhassanak a létesítményben. A Santiago Bernabéu Stadion felújítási munkálatai eközben jelenleg is zajlanak, a héten – a Marca értesülései szerint – a tetőszerkezet egyes részeit távolították el. Az átmeneti költözés révén szeptemberig zavartalanul folytatódhatnának a munkálatok a stadionban.

A La Liga illetékesei korábban elmondták, ha nem tudják befejezni a bajnokságokat, akkor a jelenlegi állás alapján döntenének arról, melyik csapatok induljanak a nemzetközi kupákban. Amennyiben le kell fújni a bajnokságot, akkor a liga nagyságrendileg egymilliárd eurót veszít, ha nézők nélkül lehet folytatni, akkor körülbelül 350 millió eurót.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk