Hengerelt Románia Örményországban


Világbajnoki selejtezőn öt gólos győzelmet aratott a román labdarúgó válogatott szombat este, Örményországban. A román csapat gólszerzői: Bogdan Stancu (4 – büntetőrúgásból), Adrian Popa (10.), Răzvan Marin (12.), Nicolae Stanciu (29.) és Alexandru Chipciu (59.).

Cristoph Daum szövetségi kapitány fantasztikusnak nevezte az eredményt, és elismerte: nem számított ilyen arányú győzelemre. Megjegyezte: a csapat nem hengerelheti le minden ellenfelét, és a maga részéről meg lenne elégedve, ha a következő mérkőzésen, október 11-én 1-0-ra győznének Kazahsztánban, idézte a szakvezetőt az Agerpres hírügynökség.

Ugyancsak az E jelű világbajnoki selejtezőcsoportban játszották szombaton: Montenegró – Kazahsztán 5-0, Lengyelország – Dánia 3-2. A rangsor első két helyét holtversenyben Románia és Montenegró foglalja el, egyaránt 4 ponttal, az ugyancsak 4 pontos, de gyengébb gólkülönbsége miatt harmadik Lengyelország előtt. Negyedik Dánia 3 ponttal, ötödik Kazahsztán 1-gyel, utolsó Örményország 0 ponttal.

További szombati eredmények:

  • a C csoportban: Azerbajdzsán – Norvégia 1-0, Németország – Csehország 3-0, Észak-Írország – San Marino 4-0;
  • az F csoportban: Anglia – Málta 2-0, Skócia – Litvánia 1-1, Szlovénia – Szlovákia 1-0.
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk