Katasztrófahelyzet a román labdarúgásban: „mintha háború lenne“


A koronavírus-világjárvány világszerte befolyásolta a labdarúgás világát, hatása nálunk is nyilvánvaló. Románia legbefolyásosabb játékosmenedzserei azt állítják, hogy az átigazolási piac nagyban szenvedni fog a most kialakult helyzet miatt. A futballistáknak ugyanakkor el kell majd fogadniuk szerződésük értékének csökkentését.

A legbefolyásosabb román ügynök, Ioan Becali, aki többek között Florinel Coman, Florin Tănase, Ionuţ Nedelcearu, Alexandru Chipciu, Bogdan Stancu, Mihai Bălașa, Dragoş Grigore és Jasmine Latovlevici érdekeit képviseli, radikális változásokra számít.

„Lesznek anyagi problémák, de nem várok játékos-elbocsátásokat, és nem hiszem, hogy sok klub csődbe kerül. Mindegyik szerződésnek van vis maior-záradéka. És ez olyan, mint egy háborús helyzet. Védem a játékosokat, de a legtisztességesebb az lenne, hogy ameddig áll a szezon, a klubok kifizessék a játékosoknak a juttatásuk legalább 60-70%-át”

– mondta Ioan Becali.

Florin Manea az 1. liga két legismertebb külföldi futballistáját, Diego Fabbrinit és Damian Djokovic-ot képviseli.

„Nem hiszem, hogy nagyon sok ingyen igazolható játékos jelenik meg a piacon. A romániai klubok azoktól a futballistáktól igyekeznek majd szabadulni, akik nem tettek eleget az elvárásoknak. A játékosok és a klubok is visszavesznek az egymással szemben támasztott elvárásaikból. Valószínűleg kompromisszum születik, és a játékosok csak a pénzük 20-30 százalékát veszítik el”

– mondta.

Anamaria Prodan Reghecampf arra számít, hogy 50%-kal visszaesik az átigazolási piac. Az ügynök, aki többek között Dennis Man, Iilian Cristea, Ionuţ Panuringru és Darius Olaru érdekeit képviseli, úgy véli, hogy kevesebb játékost adnak majd el, és az átigazolási díjak, valamint a bérek is csökkennek majd.

A kluboknak várniuk kell, ha nem adták el eddig a játékosaikat, akiktől meg akartak válni. A nagy klubok biztosan túlélik ezt a helyzetet. A játékosokat szerződések kötik a klubokhoz, és nem látom, hogyan lehet ezeket egyoldalúan módosítani. A megoldást a tárgyalások és a közös megállapodással született szerződésmódosítások jelentik”

– nyilatkozta a Romania TV-nek a játékosügynök.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk