Kikapott a Mezőkövesd a Diósgyőr vendégeként


A Diósgyőr a hajrában büntetőből szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a harmadik helyen álló, kupadöntős Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában, szombaton. A képen: A mezőkövesdi Meskhi Myhailo (b) és a diósgyőri Haris Tabakovic. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt.

A DVTK sorozatban hatodik bajnoki meccsén maradt veretlen, hazai pályán pedig egymás után harmadik NB I-es összecsapását nyerte meg, és öt pontra megközelítette a kövesdi csapatot, amely a találkozót emberhátrányban fejezte be.

Diósgyõr, 2020. május 30. A mezõkövesdi Pekár László (b) és a diósgyõri Pedro Rui a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Diósgyõri VTK – Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2020. május 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, amelynek túlnyomó részében a mezőnyben folyt a harc a labdáért. Igazán komoly gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki, a hivatalos statisztika szerint a hazaiak négyszer, a vendégek pedig kétszer próbálkoztak kapura lövéssel.

Diósgyõr, 2020. május 30. A mezõkövesdi Cseri Tamás (b) és diósgyõri Kiss Tamás a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Diósgyõri VTK – Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2020. május 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Fordulás után sem változott jelentősen a meccs és a játék képe, pedig Kuttor Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével igyekezett frissíteni a kövesdi együttesen. A vendégek sorra gyűjtötték a sárga lapos figyelmeztetéseket, miközben a játék lassításával, tördelésével próbálkoztak. Ez a hajrában megbosszulta magát, a DVTK ugyanis tizenegyeshez jutott – bár a szabálytalanságot lesállás előzte meg -, a 30. születésnapját pénteken ünneplő Iszlai pedig értékesítette a büntetőt, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát.

Diósgyõr, 2020. május 30. A diósgyõri Ivanovski Mirko (b) és a mezõkövesdi Pillár Róbert a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott Diósgyõri VTK – Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2020. május 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt

OTP Bank Liga, 26. forduló: Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Miskolc, 2255 néző, v.: Iványi
gólszerző: Iszlai (83., 11-esből)
kiállítva: Karnyickij (88.)
sárga lap: Kiss T. (55.), illetve Szeles (10.), Vajda (40.), Berecz (45+1.), Farkas D. (75.), Karnyickij (78., 88.), Meszhi (81.), Szappanos (82.), Takács T. (86.)
DVTK: Danilovic – Sesztakov, Polgár, Szűcs, Vági – Márkvárt, Iszlai – Haszani (Egerszegi, 87.), Rui Pedro (Molnár, 72.), Kiss T. (Korbély, 93.) – Ivanovszki (Tabakovic, 72.)
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Szeles (Karnyickij, a szünetben), Pillár, Vadnai – Pekár (Cseri, a szünetben), Meszhi, Berecz, Vajda (Takács T., 84.) – Jurina (Zivzivadze, a szünetben), Nagy D. (Besirovic, 57.)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk