Kikerült a csődvédelmi eljárás alól a Kolozsvári CFR


Több mint két év után kikerült a csődvédelmi eljárás alól az 1. ligás labdarúgó-bajnokságban szereplő Kolozsvári CFR.

A klub kedden kapta a hírt, miután a csődvédelmi eljárásokra szakosodott illetékes helyi különbíróság jogerősen döntött az ügyben. Első fokon a bíróság elutasította a CFR kérését, amelyet most felülbíráltak másodfokon.

A román élvonal felsőházi rájátszása nyomán a negyedik helyen végzett együttes a 2018/19-es idényben sem szerepelhetett volna a nemzetközi kupasorozatban, ha kedden is kedvezőtlen döntés született volna a bíróságon számára.

A kolozsvári együttes negyedik helyezésével elnyerte a jogot, hogy nemzetközi kupában szerepeljen, de az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályai szerint ahhoz, hogy ez ténylegesen lehetővé váljon, már tavaly május végéig le kellett volna zárulnia az ellene zajló csődvédelmi eljárásnak.

A klub elnöke, Iuliu Mureșan kedden kijelentette: a kedvező bírósági ítélet lehetővé teszi, hogy nagyobb költségvetéssel rendelkezzen a csapat a következő idényben, és a játékoskeret erősítését jelentette be. Mureșan szerint Miriuță Vasile marad a csapat vezetőedzője, aki a román sajtó szerint távozását fontolgatta, amennyiben a CFR nem került volna ki a csődvédelmi eljárás alól.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk