Kisvárdai sikerével nagyot lépett a bennmaradás felé a ZTE


A ZTE a góllövőlista éllovasa, Radó András büntetőjével 1-0-ra nyert a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának keddi nyitómérkőzésén. A ZTE legutóbbi hat mérkőzésén négyszer nyert és két döntetlent játszott, mostani sikerének köszönhetően pedig hét pont választja el a még kiesést jelentő 11. helyen álló Debrecentől.

Gyenge első félidőt láthatott a közönség, a Kisvárda próbálkozott többet ugyan, de a játékrész egyetlen nagy helyzetét a vendégek hagyták ki.

Márton Gábor érezhetően elégedetlen volt tanítványaival, ezért a szünetben hármat is cserélt, azonban nem tudta gyökeresen megváltoztatni a vendég együttes játékát. A Kisvárda a 68. percben dolgozta ki első nagy helyzetét, de Kovácsréti hatalmas helyzetben gyenge megoldást választott.

A 82. percben Radó futotta le védőjét a bal oldalon, majd betört a 16-oson belülre, de Dombó csak szabálytalanul tudta megállítani: a kapus sárga lapot, a ZTE büntetőt kapott, amelyet a sértett, a góllövőlista éllovasa értékesített. Az utolsó percekben a zalaegerszegiek nyugodtabbak lehettek volna, ha nem szórakozzák el helyzeteiket, de így is három ponttal távoztak Kisvárdáról.


OTP Bank Liga, 30. forduló: Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-1 (0-0)
Kisvárda, 815 néző, v.: Iványi
gólszerző: Radó (83., 11-esből)
sárga lap: Viana (45+1.), Ene (49.), Karaszjuk (72.), Dombó (82.), illetve Tamás K. (16.)
Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic (Baranyai, 77.) – Lucas, Karaszjuk – Sassá (Jelena, 66.), Cukalasz (Tischler, 76.), Kovácsréti (Hej, 86.) – Viana
ZTE FC: Demjén – Bolla, Szépe, Kocsis G. (Bőle, a szünetben), Tamás K. – Bedi – Babati (Bobál G., 64.), Bobál D., Katelarisz (Barczi, a szünetben), Radó – McWoods (Mitrovic, a szünetben)

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk