Kisvárdai vereségével nehéz helyzetben az Újpest


A Kisvárda egygólos győzelmet aratott a vendég Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának kiesési rangadóján. A lila-fehérek szombati vereségükkel sorozatban öt bajnoki találkozó óta nyeretlenek.

A kisvárdai klub tájékoztatása szerint valamennyi jegyet értékesítették, amit a jelenlegi járványügyi korlátozások közepette áruba bocsátottak.

A találkozó elején a két 16-os közötti mezőnyjátékkal telt az idő, helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Az ivószünet után viszont a Kisvárda magához ragadta a kezdeményezést, Banai több nagy védéssel akadályozta meg a hazai vezetést. A gólszerzéshez mégis az Újpest állt közelebb, a szünet előtti hajrában Novothny próbálkozását Dombó bravúrral hárította, majd a kipattanóból Rácz a kapufát találta el.

A folytatásban a Kisvárda volt aktívabb, mezőnyfölényét pedig csak fokozta, hogy a szünetben csereként beállt Calcant alig tíz perc után kiállította a játékvezető. Az emberelőnyt hamar gólra váltotta a hazai együttes. A vezetés ellenére a Kisvárda nem vett vissza a tempóból, továbbra is irányította a játékot, az Újpest erejéből nemhogy egyenlítésre, de még helyzetekre sem futotta. A lila-fehérek végül csak a hatperces hosszabbításban tudták beszorítani ellenfelüket, a ráadásban Dombónak kétszer is nagyot kellett védenie, hogy csapata megtartsa minimális előnyét a lefújásig.


OTP Bank Liga, 26. forduló: Kisvárda Master Good-Újpest FC 1-0 (0-0)
Kisvárda, 820 néző, v.: Bognár
gólszerző: Bumba (63.)
piros lap: Calcan (56.)
sárga lap: Bumba (34.), Viana (45+2.), Protic (90.), Melnyik (93.), illetve Onovo (35.), Heris (45+2.), Ristevski (91.)
Kisvárda Master Good: Dombó – Protic, Rubus, Cukalasz (Tischler, 62.), Lucas – Ene, Melnyik – Karaszjuk, Bumba (Obradovic, 96.), Viana (Simovic, 82.) – Gosztonyi (Sassa, 62.)
Újpest FC: Banai – Pauljevic, Ristevski, Heris, Balázs B. – Sedlacek (Perosevic, 84.), Onovo – Simon K. (Bacsa, 80.), Rácz B. (Calcan, a szünetben), Nwobodo – Novothny

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk