Kiütötte a Videoton a Bordeaux-t az Európa Ligában!


Székesfehérvári szurkolók ünneplik csapatukat a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában játszott Videoton FC – Girondins Bordeaux visszavágó mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában 2017. augusztus 3-án. A Videoton bejutott a negyedik fordulóba, miután az idegenbeli 2-1-es vereségét követően a visszavágón 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének negyedik fordulójába a Videoton, mivel az idegenbeli 2-1-es vereségét követően a csütörtöki visszavágón 1-0-ra legyőzte a Girondins Bordeaux-t Felcsúton. Az összecsapás egyetlen gólját Stopira fejelte közvetlenül az első félidő lefújását megelőzően.

Nagy lendülettel kezdte a találkozót a Videoton, az első három percben három nagy lehetőséget alakított ki, de egyiket sem tudta gólra váltani. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, az első félidő hajrájáig csak elvétve jutottak el a csapatok az ellenfél kapujáig. Az ivószünet miatti ötperces hosszabbításban azonban ismét kapuja elé szorította a Bordeaux-t a székesfehérvári gárda és egy szöglet után Stopira fejesével megszerezte a vezetést. Ezzel a szünetben a Videoton állt továbbjutásra.

Ezekiel Henty, a Videoton FC (k) és Igor Lewczuk, a francia Girondins Bordeaux (b) játékosa a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2017. augusztus 3-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


A második félidő is jól indult a hazaiak számára. Sabaly egy szabálytalanság miatt megkapta második sárgáját, így a játékvezető kiállította őt. Bő húsz perccel később Henty szépen játszotta tisztára magát, és nagy helyzetben tört kapura, de a vendégek kapusa hárította lövését. Megfogyatkozott a Videoton is: Varga Józsefnek kellett idő előtt elhagynia a pályát második sárga lappal.

A Bordeaux fokozta a tempót és a nyomást, de sem a rendes játékidőben, sem a hét perc hosszabbítás során nem tudott a Videoton kapujába találni. A székesfehérváriak a mérkőzés jelentős részében jól játszva, a végén pedig hősiesen küzdve búcsúztatták esélyesebb francia ellenfelüket.

Kovácsik Ádám kapus székesfehérvári kapus (b2) és csapattársai, Szolnoki Roland (j2) és Fiola Attila (j) ünnepelnek a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában játszott Videoton FC – Girondins Bordeaux visszavágó mérkőzés után a felcsúti Pancho Arénában 2017. augusztus 3-án. Mellettük Alexandre Mendy, a francia csapat játékosa (b). A Videoton bejutott a negyedik fordulóba, miután az idegenbeli 2-1-es vereségét követően a visszavágón 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


A negyedik forduló sorsolását pénteken tartják.


Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó: Videoton FC – Girondins Bordeaux (francia) 1-0 (1-0). Továbbjutott a Videoton, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Felcsút, 3537 néző, vezette: Dingert (német).
Gólszerző: Stopira (45+5.).
Sárga lap: Szolnoki (8.), Fiola (23.), Varga J. (60., 69.), Suljic (82.), Juhász R. (82.), Lazovic (89.), illetve Sabaly (41., 46.), Plasil (50.), Lewczuk (84.)
Kiállítva: Varga J. (69.), illetve Sabaly (46.).
Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Fiola, Juhász R., Stopira – Nego, Varga J., Pátkai, Suljic (88. Tamás K.) – Scepovic (46. Lazovic), Henty (90+5. Szabó B.).
Bordeaux: Costil – Sabaly, Toulalan, Lewczuk, Gajic – Plasil (78. Touré), Vada (46. Mendy), Sankharé – Malcom, Laborde (49. Contento), Kamano.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk