Maros KK: Itt a vége!


Kiáll a bajnokságból a Maros Kosárlabdaklub. A marosvásárhelyi sportszervezet hétfőn a honlapján bejelentette: anyagi gondjaik következtében nem folytatják a küzdelmet a férfi Nemzeti Liga alsóházi rájátszásában.

„Az anyagi gondok, sajnos, nem szűntek meg az egyesületnél, ezért nem áll módunkban folytatni a küzdelmet. Az alapszakaszt még befejeztük, mert úgy gondoltuk, hogy tartozunk annyival a Román Kosárlabdaszövetségnek és bajnoki riválisainknak, hogy ne bolygassuk fel a bajnoki menetrendet. Sajnos, folytatni már nem áll módunkban“ – írták közleményükben.

Hozzátették: különböző okok vezettek idáig, amelyeket most nem részleteznek, mert korábban számos sajtótájékoztatón és beszélgetésen megtették már az idény folyamán. „Tény, hogy ezzel egy nagyon szép és a legeredményesebb szakasza zárul le a marosvásárhelyi kosárlabdának, három bajnoki és két kupadöntővel, megannyi nemzetközi szerepléssel. Sajnos, egyiket sem sikerült megnyernünk, pedig néhányszor egészen közel álltunk a trófeához“ – fogalmaztak.

A közleményt, amelyben megköszönik mindenkinek, aki az évek során kiállt a marosvásárhelyi felnőtt kosárlabdáért, azzal az ígérettel zárta a Maros Kosárlabdaklub vezetősége, hogy a marosvásárhelyi férfi kosárlabda nem tűnik el, hanem „már a következő idénytől visszatér egy új formában, új felfogással, és egy új, sikeres jövő reményében!“

Fotó: Tóth Csaba, Maros KK

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk