Maros KK: Volt csapat, de nem muzsikált; Mohammed utcai ruhában maradt


Fotó: Tóth Csaba


Zsinórban harmadik bajnoki vereségét szenvedte el hétfőn este Marosvásárhelyen a Maros Kosárlabdaklub férfi csapata. A ligeti sportcsarnok vendége a 3. fordulóban a Kolozsvári U csapata volt. A házigazdák csak helyenként adták jelét annak, hogy esetleg megszorongathatják esélyesebb ellenfelüket, azonban igazán kiegyensúlyozott csak az első felében volt a találkozó, szünet után már alaposan megváltoztak a dolgok.

A Maros KK szakvezetői stábjának nagy nehézséget jelentett előkészíteni a mérkőzést, hiszen a klub anyagi nehéségei miatt több játékos nem edzett az utóbbi napokban, és végül csak annak köszönhetően tudták kiállítani szinte legjobb összetételében az együttest, hogy az utolsó száz méteren kifizettek egy havi elmaradást az előző évadból elmaradt fizetésekből azoknak a játékosoknak (Mohammed, Martinic, Lázár, Polyák), akik tagjai voltak az elmúlt bajnokságban ezüstérmet nyert alakulatnak. Mohammednek azonban ez nem volt elég, az amerikai légiós utcai ruhában, a kispadról nézte végig az összecsapást.

Az eredmény: Maros KK – Kolozsvári U 69:82 (23-22, 13-17, 17-20, 16-23). Kitűntek: Maros KK: Barham 18 pont, Dapa 16, Martinic 13; Kolozsvári U: Moldoveanu 27 pont, Dykes 15, Rasic 12, Barro 11.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk