Maros KK: Volt meccs és papírforma-vereség


Fotó: Tóth Csaba (bcmures.com)


Marosvásárhelyen is kikapott a Maros KK az Elan Chalontól a FIBA Európa-kupa K csoportjában. A találkozót a 4. fordulóban rendezték, szerda este, a ligeti sportcsarnokban, az eredmény 66:88 (34:50).

A házigazdák legeredményesebb játékosai Gajovic és Djapa voltak, egyaránt 14 ponttal. Mohammed 9, Lázár 8, Barham 7, Martinic 5, Dragoș Andrei 3 ponttal járult hozzá a “közöshöz”. A másik oldalon Clark 22 pontig jutott.

A házigazdáknak ez volt zsinórban a negyedik vereségük. Az Elan Chalonnal szembeni kudarcot (65:101) követően hazai pályán a Gazianteppel (76:89), majd Svédországban a Södertalje Kings-szel (68:88) sem bírtak a Tigrisek.

A mérkőzés előtt kérdéses volt, hogy a házigazda csapat egyáltalán megjelenik-e, miután a játékosok tavaly október óta nem kaptak fizetést. A kedd délutáni egyeztetésen a klubvezetés megállapodásra jutott a sportolókkal, viszont a jövő heti, temesvári találkozón minden bizonnyal már csak abban az esetben lesznek ott valamennyien, ha legalább részben sikerül intézni az elmaradásokat.

A Maros KK legközelebb január 18-án lép pályára a FIBA Európa-kupában: a Gaziantep vendége lesz, majd január 25-én a Södertalje Kings elleni mérkőzéssel, hazai pályán fejezi be a sorozatot, immár továbbjutási esély nélkül.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk