Nagy ruhát kapott a Sepsi OSK Botoșani-ban


Nagyon kikaptak a háromszékiek a labdarúgó 1. liga 3. fordulójában: a Botoșani FC négy gólos vereséget mért az újonc Sepsi OSK-ra. A házigazdák már az első percben (egészen pontosan az 50. másodpercben) megszerezték a vezetést.

Az első találat szerzője George Miron, a sorba Laurențiu Buș (16., 59.), Mihai Roman (65.) és Fülöp Lóránd (90.) is feliratkozott. A másik oldalon Patrick Petre (89.) volt eredményes szabadrúgásból.

A Botoșani FC győzelme akár nagyobb arányú is lehetett volna, hiszen Nicolae Mușat (75.) és Cătălin Golofca (90.) a kapufát találta el, utóbbit három gólnál is társszerzői minőségben ünnepelhették társai. Egy kapufát a Sepsi OSK is jegyzett, a gólszerző Patrick Petre ugyancsak szabadrúgásból találta el a lécet (87.).

A háromszékiek emberhátrányban játszották le a mérkőzés felét, Victoraș Astafei-t a második félidő kezdetén kiállította a játékvezető.

Érdekesség, hogy a Maros megyei Fülöp-testvérek ezen a mérkőzésen ellenfelei voltak egymásnak (István a Diósgyőrtől tért vissza kevéssel a bajnoki rajt előtt), közvetlen párharcot azonban nem láthattunk, ugyanis a két fiú nem kapott egyszerre lehetőséget.

Sikerével a moldvai csapat ideiglenesen átvette a vezetést az 1. ligában.


Labdarúgó 1. liga, 3. forduló: Botoșani FC – Sepsi OSK 5-1 (2-0)

Botoșani, városi stadion, vezette: Cătălin Popa (Pitești)
Gólszerzők: George Miron (1.), Laurențiu Buș (16., 59.), Mihai Roman (65.), Fülöp Lóránd (90.), illetve Patrick Petre (89.).
Sárga lap: Cucu (25.), D. Popa (32.), Muşat (36.), illetve Ursu (45.).
Kiállítva: Victoraș Astafei (47.).
Botoşani FC: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Tincu, Cucu – L. Buş (61. Roman), Moruţan (68. Fülöp L.), Golofca – D. Popa (69. Giaccheri).
Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Ursu, Oros, Dumbravă – Ghinga, Cl. Herea (52. Papsy)– Astafei, Fülöp I. (24. Thiaw), P. Petre – Hadnagy (Veress 62).

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk