Nem sikerült az újrakezdés Sepsiszentgyörgyön


A három hónapos kényszerszünet igencsak meglátszott a Sepsi OSK teljesítményén, a háromszékiek csak néha mutattak valami futballhoz hasonlót a Nagyszebeni FC Hermannstadt elleni találkozón.

A háromszéki közönség is nagyon várta már a találkozót, és a drukkerek, noha nem foglalhattak helyet a lelátón, kihasználták, hogy a sepsiszentgyörgyi stadion körül a kerítésen túlról vannak olyan helyek, ahonnan be lehet kukucskálni a pályára, innen szurkoltak a csapatnak, mindenféle távolságtartási szabályt sutba dobva. Ami felveti a kérdést, vajon nem lett volna bölcsebb mégiscsak a lelátóra engedni őket, ahol nagyobb lehetett volna a távolság közöttük. Hiába volt azonban a szurkolói hűhó a kerítésen túlról,

a sepsiszentgyörgyi csapatból csak a marossárpataki származású Fülöp István mutatott valamit,

ő szerezte az első félidő egyetlen gólját az egyetlen valamirevaló helyzetből, amikor Šafrankóval való kényszerítőzés után laposan elgurította a labdát Figueredo mellett. Az első félidőben semmi egyéb említésre érdemes nem történt, hacsak az nem, hogy Dumitert sérülés miatt le kellett cserélni.

Ez a gól is elég lett volna a győzelemhez, csakhogy a nagyszebeni vezetőedző, Vasile Miriuță egyből hármat cserélt a szünetben, és az alig beállt Yazalde – néhány másodperccel az újrakezdés után –, egy kapuskirúgásból érkező labdából átvétel nélkül Niczuly kapujába bombázott. Ettől kezdve a Hermannstadt sündisznóállást vett fel, a házigazdák pedig csak üresen őröltek a meccs végéig. Grozavu érthetetlenül sokat várt a cserékkel, holott ötre van lehetősége, a csapat gólkirálya, Karanović pedig végig a padon maradt. Fülöpnek még volt egy kapufája, de az eredmény már nem változott.

A csapat tulajdonosa, Diószegi László a meccs előtt azt nyilatkozta, tart attól, hogy kiesik a csapata, és

a szombat esti teljesítményt látva úgy tűnik, van ok az aggodalomra.

Ez a Sepsi OSK harmadik döntetlenje három meccsből az alsóházi rájátszásban.


Labdarúgó 1. liga, alsóház 3. forduló: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-1 (1-0)
Sepsiszentgyörgy, városi stadion, nézők nélkül. Vezették: Marius Avram (Bukarest) – Mihai Artene (Vaslui), Andrei Constantinescu (Bukarest). Tartalék: Vlad Băban (Jászvásár). Ellenőr: Eduard Dumitrescu (Pitești).
Gólszerzők: Fülöp István (25.), illetve Yazalde (46.).
Sárga lap: Vașvari (85.), illetve Romario (85.).
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan, Achahbar, Vașvari, Fülöp István, Dumiter (35. Fülöp Loránd, 73. Diaz), Šafranko, Ștefănescu (73. Carnat).
FC Hermannstadt: Figueredo – Vodă, Viera, Stoica (46. Luchin), Opruț, Dâlbea (46. Bușu), Romario, Petrescu (88. Tătar), Dumitriu, Cordea (46. Yazalde), Bălan (73. Dobrosavlevici).

NÉPÚJSÁG

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk