Nő az izgalom az 1. ligában


Szorossá vált a küzdelem a román labdarúgó-bajnoki címért, miután a CSU Craiova Kolozsváron legyőzte az éllovas CFR-t a felsőházi rájátszás 5. fordulójában, vasárnap este. A két csapat közötti különbség ezzel egyetlen pontra csökkent.

Az első és a második helyezett egyaránt legjobb összetételében állt ki a rangadón, ami fordulatos, gólgazdag összecsapást eredményezett. A Craiova kezdett jobban, bár elsőként a CFR került közel az ellenfél kapujához: a 6. percben Costache felbukott a vendégek büntetőterületén, s bár Kovács játékvezető sárga lappal „honorálta” a műesésnek tekintett produkciót, a televíziós közvetítés helyzetismétléseiből kitűnt, hogy tizenegyest kellett volna ítélnie! Koljic aztán a hátára vette csapatát, s a 10. percben bombaerejű lövést eresztett el, amelyhez Arlauskis nemigen tudott hozzászólni, ezzel vezetéshez juttatta az oltyánokat. A litván kapuvédő valamivel később javított, amikor Koljic labdát lopott Burcától, majd ajtó-ablak helyzetben támadta a kolozsvári kaput. Ekkor azonban a CFR portása bele tudott piszkálni a játékszerbe.

Szünet után Itu egyenlíthetett volna, de a keresztlécen csattant a labdája, majd az újrekezdés után tíz perccel V. Mihăilă megduplázta a vendégek előnyét. Dan Petrescu nagyon gyors ütemben kettőt is cserélt, ez pedig felrázta a csapatát, Ciprian Deac keresztlövése Pigliacelli hálójában kötött ki. A craiovai játékosoknak mintha megroggyant volna ettől a térdük, átengedték a kezdeményezést a házigazdáknak, akiket nem kellett kétszer invitálni: Vinicius tíz perc múltán egyenlített. A rohamozás pedig folytatódott, a nagyszerű fordítás reményében, azonban a gól nem oda jött, ahová várták: egy gyors kontrán Cicâldău fordított egyet Camorán, majd a kapufa tövébe helyezett. Ez a gól pedig már a győzelmet jelentette, mert bár Petrescu behozta Traorét és Chipciut is, a CFR-nek már nem sikerült elkerülnie a vereséget.

Labdarúgó 1. liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló: Kolozsvári CFR – CSU Craiova 2-3 (0-1)
Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu-stadion, nézők nélkül, vezette: Kovács István.
Gólszerzők: C. Deac (60.), Vinicius (70.), illetve Koljic (10.), V. Mihăilă (55.), Cicâldău (88.).
Sárga lap: V. Costache (6.), L. Traore (89.), illetve Bălașa (52.), Pigliacelli (90).
Kolozsvári CFR: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (59. Petrila), Bordeianu (89. Chipciu), Djokovic (59. Rondon) – C. Deac, Omrani (89. L. Traore), V. Costache (31. Al. Păun)
CSU Craiova: Pigliacelli – Șt. Vlădoiu (82. Vătăjelu), Acka, Bălașa (82. Cosic), N. Bancu – Nistor (71. Gustavo), Al. Mateiu, Cicâldău – An. Ivan (74. Bărbuț), Koljic, V. Mihăilă.

NÉPÚJSÁG

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk