Petr Cech visszavonult a cseh válogatottól


Petr Cech bejelentette visszavonulását a franciaországi Európa-bajnokságon a csoportkörben búcsúzott cseh labdarúgó-válogatottól.

A 34 esztendős kapus öt gólt kapott a címvédő spanyolok, a horvátok és a törökök elleni mérkőzéseken a kontinensviadalon, amelyet a D csoport utolsó helyén zárt a cseh együttes.

„Ez egy tisztán labdarúgáson alapuló döntés. Ha meg akarom hosszabbítani a pályafutásomat, és a legmagasabb szinten játszani amilyen hosszan csak lehet, akkor meg kell találnom az egyensúlyt” – nyilatkozta Cech klubja, az Arsenal honlapjának. – „34 éves vagyok, a következő nemzetközi torna két év múlva lesz, ami a futballban nagyon sok idő.

Az utolsó dolog lenne, amit megtennék, hogy belekezdek valamibe, aztán a felénél közlöm, hogy nem jó nekem a folytatás.”

Cech 2002 februárjában a magyar válogatott ellen mutatkozott be egy 2-0-ra megnyert barátságos mérkőzésen. A nemzeti csapatban 124 alkalommal lépett pályára az elmúlt években a fejvédőjéről is ismert kapuvédő, ezzel csúcstartó a cseh örökrangsorban.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk