Székely himnuszt énekeltek a román focibajnokságban: ez történt a Sepsi OSK 1. ligás bemutatkozó mérkőzésén – videó


Elvesztette a sepsiszentgyörgyi klubfutball történetének első román 1. ligás mérkőzését a Sepsi OSK. A háromszékiek Giurgiun mutatkoztak be az élvonalbeli bajnokságban, vasárnap este, és egy gólos vereséget szenvedtek. A találkozót Marcus Vinicius Vidan Cunha “Marquinhos” 50. percben szerzett gólja döntötte el.

A találatot megelőzően Anthony Le Tallec kétszer is megszerezhette volna a vezetést, a vendégek kapusa, Niczuly Roland mindkét alkalommal (11., 25.) hárított. A másik oldalon Thiaw villant, már egy gólos hátrányban, de a 65. és a 72. percben is pontatlannak bizonyult. Később Valentin Gheorghe megduplázhatta volna az Astra előnyét, de ő sem találta el a kaput, így maradt az 1-0-lás végeredmény.

A háromszéki alakulat szurkolói (a Székely Légió) a meccs végén elénekelték a székely himnuszt.

A Sepsi OSK a 2. fordulóban (július 21., 18.30 óra) az ugyancsak újonc Bukaresti Juventust látja vendégül – Brassóban (Silviu Ploeșteanu stadion).


Labdarúgó 1. liga, 1. forduló: Astra Giurgiu – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0)

Giurgiu, Marin Anastasovici stadion. Vezette: Adrian Viorel Cojocaru.
Gólszerző: Marquinhos (50.).
Astra: Iliev – Belu, Bejan, Piotr, Al. Stan – Mrzljiak – Balaure (62. Gheorghe), Ioniţă (80. Nicoară), Marquinhos, R. Moise (76. Dandea) – Le Tallec.
Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Oros, Ursu, Dumbravă – Pilibaitis (67. Herea), Ghinga – Astafei (47. Huiban), Thiaw, Patrick Petre (85. Iovu) – Hadnagy.

Az 1. liga 1. fordulójának eredményei: USK Craiova – Jászvásári Politehnica 2-0, Concordia Chiajna – Temesvári Poli ACS 0-1, Bukaresti Juventus – Bukaresti Dinamo 0-3, Astra Giurgiu – Sepsi OSK 1-0, Bukaresti FCSB – Voluntari FC 2-1.

Hátravan (hétfőn): Konstancai Viitorul – Medgyesi Gaz Metan (18.30), Botoșani FC – Kolozsvári CFR (21.00).

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk