Szenzációs román továbbjutás az Európa Liga csoportköréből


Fantasztikus teljesítményt mondhat magáénak a román bajnok Astra Giurgiu a labdarúgó Európa Ligában. Az alakulat élt a lehetőséggel, amelyet a csoportkör utolsó előtti fordulójában szerzett győzelem biztosított számára, és bár nem sikerült legyőznie az utolsó mérkőzésen a már kvalifikált AS Romát, a gólnélküli döntetlen elég volt a második hely megszerzéséhez, miután a kvartett másik összecsapásán a Viktoria Plzen két gólos hátrányból fordítva felülmúlta a bécsi Austriát. Az Astra így megelőzte az osztrákokat, és bejutott az egyenes kieséses szakaszba.

Az eredmények: Astra Giurgiu – AS Roma 0-0, Viktoria Plzen – Austria Bécs 3-2.
Az E csoport végeredménye: 1. AS Roma 12 pont, 2. Astra 8, 3. Plzen 6, 4. Austria 5.

Búcsúzott ellenben a Bukaresti FCSB, amelynek nyernie kellett volna a Villareal otthonában, vagy legalább döntetlenre játszania, de ez esetben minimálisan két gólt kellett volna lőnie. A fővárosiak a nagyon gyenge első félidő után a második játékrészben sokat javítottak, egyenlítettek is, s bár a házigazdák a hajrában megszerezték a szépségdíjas, második góljukat, ennek dacára is meglehetett volna a kvalifikáció, ám a hosszabbítások ötödik percében Golubovic nem tudott elcsípni egy rosszul hazaadott labdát: ha bár a cipője orrával meg tudja pöckölni és irányváltoztatásra “bírni” a játékszert, a mérkőzés utolsó helyzete román góllal végződhetett volna. Nem így lett, a Villareal örülhetett.

Az eredmények: Villareal – FCSB 2-1 (gólok: Nicola Sansone – 21., Manuel Trigueros – 88., illetve Vlad Achim – 55.), Osmanlispor – Zürich 2-0.
Az L csoport végeredménye: 1. Osmanlispor 10 pont, 2. Villareal 9, 3. Zürich 6, 4. FCSB 6.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk