Távozott az ASA elnöke és edzője


Megvált edzőjétől, Bálint Lászlótól a Marosvásárhelyi ASA 2. ligás labdarúgóklub. Távozott Dinu Gheorghe klubelnök is. A szerződésbontás okát nem részletezték, de a Gazeta Sporturilor című sportlap úgy értesült, mindkét távozó beadta lemondását, amikor kötelezni akarták őket, hogy szerepeltessék a csapatban a klubigazgató fiát, a 18 éves Carlos Cherteşt.

A Gazeta Sporturilor emlékeztet, hogy nem ez az első ilyen jellegű történet a klubnál. Az év elején, amikor az ASA még az 1. ligában szerepelt, Ilie Stannak azért kellett távoznia, mert nem szerepeltette eleget az ifjabbik Petrişt, akinek édesapja, Tiberiu Petriş nagy befolyással rendelkezik a klub irányításában.

A Pro Sport című lap elérte telefonon Cristian Cherteş klubigazgatót, aki azonban nem volt hajlandó nyilatkozni. A klub közleményére hivatkozva kijelentette, annál többet nincs mit mondaniuk. Bálint László azt mondta, személyes oka van a kenyértörésnek, részletekbe azonban ő sem bocsájtkozott.

A Pro Sport lehetségesnek nevezi, hogy az edző döntésében az ASA anyagi gondjai is közrejátszhattak. Két olyan játékos – Dumitru Muntean és Cornel Ene – is távozott ti. az előző napokban Marosvásárhelyről, akiket a nyáron igazoltak. Bálint László gyors elhatározását ilyen tekintetben motiválhatta, hogy Aradon, az UTA-nál, valamint a CS Mioveni-nél ugyancsak megüresedett a kispad, és mindkét klubnál lehetőségként számolnak vele.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk