Törölték a divízió I-es jégkorong-világbajnokságokat


A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte a magyar és román válogatottat is felvonultató, április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot, ugyanakkor a májusi svájci elit vb megrendezéséről még nem született döntés.

Az IIHF ugyancsak törölte a divízió I/B-s vb-t, amelyet szintén április 27.és május 3. között tartottak volna Katowicében.

A szövetség már a múlt pénteken törölte a divízió II-es és III-as világbajnokságokat minden korosztály számára, korábban pedig a női elit vb-t is, amelyen a magyar csapat fennállása során először szerepelt volna.

„Sajnos, ebben az időben nem lehet komolyabb döntéseket hozni a 2020-as világbajnokság megtartásával kapcsolatban. Az érdekelt felek, valamint a vb-n résztvevő válogatottak szövetségei nyíltan megvitatták a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nagyon összetett helyzetet“

– mondta az IIHF elnöke, René Fasel.

Világszerte az elmúlt hetekben, napokban a nemzeti bajnokságok sorra leálltak, edzeni sem lehetett, Európában sok helyen még a jégpályákat is leolvasztották, az erős ligák közül csak az orosz bázisú KHL rájátszása folyik – ott is egy hét szünetet rendeltek el –, de például az NHL küzdelmei is leálltak.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk