Törvénytelenül működhet a marosvásárhelyi Kiválósági Központ


Törvénytelenül működnek a Román Labdarúgó-szövetség kiválósági központjai, így a marosvásárhelyi (víkendtelepi) Sportakadémián helyet kapott intézmény is a román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) főtitkára szerint.

Justin Ștefan csütörtökön sajtótájékoztatón tette szóvá, hogy a szóbanforgó intézményeknek nincs sportazonossági bizonyítványuk, ennek hiányában pedig egyetlen sportszervezet sem működhet Romániában. “Törvényen kívül vannak. Érthetetlen, miként finanszírozzák a tevékenységüket, és hogyan igazolnak játékosokat” – fogalmazott.

A sportvezető szerint az sincs rendben, hogy a szövetségi alárendeltségben működő központok részt vesznek a föderáció szervezésében zajló bajnokságokban, ugyanis illojális konkurenciát jelentenek a labdarúgó-akadémiával rendelkező klubok számára. “Ha egy szülőnek választania kell két csapat közül, és az egyikből egyenes út vezet a válogatottba, a másikból pedig nem, egyértelmű, hogy melyiket választja majd” – mutatott rá Justin Ștefan.

Romániában négy városban működik szövetségi kiválósági központ, Marosvásárhelyen kívül Temesváron, Déván és Buzăun is.

A főtitkár elmondta, a LPF csütörtöki közgyűlésén elemezték a helyzetet, és észrevételeikről átiratban tájékoztatják majd a Román Labdarúgó-szövetség elnökét, valamint a föderáci társult tagjait.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk