Wimbledon után Ilie Năstase előtt egy másik Grand Slam-torna szervezői is becsapták az ajtót


Nem kap akkreditációt Ilie Năstase az idei Roland Garrosra – közölte szombaton a Francia Teniszszövetség (FFT). Eltiltására azt követően kerül sor, hogy a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) felfüggesztette az egykori teniszjátékost, mivel a román Fed Kupa-csapat kapitányaként botrányosan viselkedett a Nagy-Britanniával játszott mérkőzésen.

“Ilie Năstase nem kap akkreditációt a 2017-es francia nemzetközi teniszbajnokságra”, amelyet 1973-ban megnyert – áll az FFT rövid Twitter-üzenetében.

A 70 éves Năstasét azért függesztette fel az ITF, mert a Románia és Nagy-Britannia közötti, Mamaián játszott Fed-kupa-mérkőzésen inzultálta a brit csapat egyik játákosát, Konta Johannát, Anne Keothavong csapatkapitányt és az egyik versenybírót is.

Miután az ITF vizsgálatot indított az ügyben, a wimbledoni Grand Slam-torna szervezői közölték, hogy idén nem tartanak fenn helyet a királyi páholyban Ilie Năstase számára.

A mamaiai mérkőzést megelőző sajótájékoztatón az egykori román teniszező rasszista megjegyzéseket tett Serena Williamsszel kapcsolatban, aki nem sokkal azelőtt jelentette be, hogy várandós. “Majd meglátjuk, milyen lesz a gyermek bőre. Talán tejcsoki színű” – reagált a hírre Năstase.

Később egy Facebook-bejegyzésben bocsánatot kért a Nagy-Britanniával játszott mérkőzésen tanúsított viselkedése, illetve a Serena Williamsszel kapcsolatos megjegyzései miatt, ugyanakkor azonban úgy vélte, hogy a sajtó túllreagálta az ügyet.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk