Anul viitor va fi terminat a doua autostradă din Ungaria care ajunge până la graniţa cu România


Anul viitor va fi terminat a doua autostradă din Ungaria care ajunge până la graniţa cu România – a declarat într-un interviu publicat în numărul de miercuri al cotidianului Magyar Nemzet László Mosóczi, secretar de stat responsabil de politica circulaţiei în cadrul Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria. Secretarul de stat a precizat că anul viitor vor fi predate în Ungaria mai multe segmente de autostradă şi un pod peste Dunăre.

După cum a spus, porţiunea de autostradă cea mai aşteptată este cea a autostrăzii M4 între Üllő şi Abony, dar se va termina şi tranşa aceleiaşi artere între Berettyóújfalu şi Nagykereki, în apropierea graniţei cu România. Aceasta înseamnă că se va construi a doua legătură rapidă în direcţia Transilvaniei după autostrada M43.

Conform planurilor va fi predat şi podul peste Dunăre de la Komárom.

Guvernul va cheltui o sumă record pentru proiecte privind circulaţia feroviară: 300 miliarde de forinţi, în co-finanţare cu Uniunea Europeană. Investiţiile cele mai importante vor fi realizate pe secţiunile Rákos-Hatvan şi Kelenföld-Pusztaszabolcs, dar va fi încheiată şi dezvoltarea liniilor Püspökladány-Debrecen şi Szombathely-Kőszeg. Anul viitor vor fi puse în circulaţie primele autotrenuri etajate ep liniile cele mai aglomerate, spre Vác şi spre Cegléd.

Mersul trenurilor care a intrat în vigoare cu puţin timp în urmă include deja perechea de trenuri intercity care circulă fără oprire între Budapesta şi Szeged, a căror durată de mers va concura, după spusele secretarului de stat, cu autobuzele sau autoturismele care circulă pe autostrada M5. De asemenea, au fost realizate proiectele de autorizare privind construcţia căii ferate duble electrificate care va fi deviată spre terminalul aeroportului Liszt Ferenc. În vederea depunerii cererilor de finanţare, proiectul necesită o hotărâre din partea guvernului, care va trebui adoptată anul viitor, dat fiind actualitatea elaborării următorului program de sprijin al Uniunii Europene – a precizat László Mosóczi.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk