Și-a împușcat prietenul de 23 ani cu această armă: l-a nimerit la nivelul gâtului!


Un tânăr, de 25 de ani, a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, pentru 24 de ore, după ce arma neletală, pe care o deţinea în mod ilegal, s-a descărcat accidental.

La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați telefonic despre faptul că la o unitate spitalicească din municipiul Tîrgu Mureş, a fost transportat un tânăr de 23 de ani, căruia i-a fost extras un corp străin de la nivelul gâtului, ce părea a fi un diabol de armă neletală.

Din verificări a reieşit că un tânăr, de 25 de ani, din comuna Cheţani, în timp ce se afla împreună cu tânărul de 23 de ani la locuinţa unui localnic, unde prestau servicii în gospodărie, a mânuit o armă neletală din categoria celor supuse autorizării de tip sportiv cu aer comprimat, de calibru 5,5 mm, care s-a descărcat în mod accidental şi l-a rănit pe tânărul de 23 de ani.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că tânărul de 25 de ani ar fi găsit arma într-o pădure din zonă şi ar fi ascuns-o în gospodăria localnicului unde presta servicii, fără cunoştinţa acestuia.

Poliţiştii au identificat arma în cauză, precum şi un diabol pe care le-au ridicat în vederea confiscării.

Tânărul, de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor și munițiilor precum şi vătămare corporală din culpă.

IPJ Mureș

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk