Apró, de látványos változást vezetett be a Facebook


Jelentős mértékben csökken a személyes bejegyzések száma a Facebookon. A több tartalom ösztönzését szolgálhatja a napokban bevezetett újítás.

Miközben a Facebook messze a legnagyobb közösségi oldal, tavasszal kiderült, hogy egy hosszú távon veszélyes trend is megfigyelhető rajta: drasztikus  mértékben csökken a személyes gondolatokat, sztorikat, történéseket megosztó szöveges bejegyzések mennyisége.

A közösségi oldal éppen ezért sok aprósággal igyekszik elérni, hogy akárcsak egy kicsit is kényelmesebb legyen posztolni. Most az asztali felületen, a böngészőben is elkövettek egy apró, de látványos dolgot: szó szerint kiemelik a felhasználó posztját, még azelőtt, hogy megírta volna. Ha belekattint a bejegyzések írására szolgáló dobozba, az oldal minden más része elsötétül, ezzel is sugallva, hogy a poszt írásán kívül semmi mással nem kell törődnünk, az az elsődleges.

Kép:hvg.hu

Az újítást jó eséllyel – és szokás szerint – fokozatosan vezeti be a felhasználóknál a Facebook, így ne lepődjön meg, ha még nem látja.

Mindeközben persze a másik, kimeneti oldalon is igyekeznek ösztönözni a személyes bejegyzések terjedését, éppen ezért a következő néhány napbanmegváltoztatják az üzenőfalra kikerülő tartalmak összetételét is.

hvg.hu

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk