Te is leragasztod a laptopodon a kamerát? Itt egy sokkal jobb megoldás


A világ eddigi legvékonyabb kameratakaró eszköze arat óriási sikert a Kickstarteren: szép, kényelmes, minőségi, 0,7 mm vékony, és megfizethető.

A mai világban senki sincs biztonságban, aki nem takarja le laptopján, mobilján vagy táblagépén az előlapi kamerát. Mark Zuckerbergről is kiderült, hogy ezt teszi, de ami még ennél is fontosabb: az FBI igazgatója szerint is mindenkinek így kellene tennie.

A ragasztószalag a legolcsóbb, de nem esztétikus, a szebb, erre készített eszközök viszont vagy vastagok és zavaróak, amikor például lehajtjuk a laptop képernyőjét, vagy drágák, vagy leesnek. Ezt a problémát elégelték meg, és egy Kickstarter-projekt keretében piacra dobták az Intelligent Security kameratakarót. Gyakorlatilag az első órákban összejött rá a pénz, óriási az érdeklődés, amit nem is csodálunk: a világ legvékonyabb ilyen eszközéről van szó.

Mindössze 0,7 mm vastag, igényes, szépen mutat egy gépen, és nem is esik le, legalábbis ezt ígérik. Egyetlen dolgot tud: alapállásban takarja a kamerát, ha pedig mégis szükség lenne arra, akkor egy csúszkán elhúzhatjuk a takarókütyüt.

A videófelvételek alapján is meggyőző az eszköz, és egy próbát simán megér, aki profi megoldásra vágyik a ragasztós megoldások helyett. Az előrendelőknek ugyanis Magyarországra szállítással együtt 14 svájci frankba kerül egy ilyen, ha ide kattintva vásárolnak.

A következő 34 nap során előrendelők idén májusban kaphatják meg a kameratakaró(ka)t.

hvg

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk