Felfedhetik a Bermuda-háromszög titkát a rejtélyes szibériai kráterek


Megoldódhat a Bermuda-háromszög titka, tudósok legalább is azt feltételezik, összefüggés lehet eközött és a nemrégiben megjelent szibériai kráterek rejtélye között. Mint ismert, az orosz pusztán idén júliusban fedeztek fel egy 80 méter átmérőjű, 30 méter mély krátert. Utóbb két másik krátert is leltek, egy 15 méterest és egy 4 méterest. A helyszínt tanulmányozó orosz tudósok megállapították, a hatalmas üregek minden bizonnyal gázrobbanás eredményeként alakulhattak ki.

„A felszín alatt hatalmas nyomás jött létre, a globális felmelegedés, ezzel a hőmérséklet-növekedés és -ingadozás hatására“ – magyarázta az egyik kutató, Andrej Plekhanov. A Daily Mail szerint a kráterek kialakulása pontos okainak feltárása hozzásegíthet a Bermuda-háromszög rejtélyének felfedéséhez is.
„Létezik egy elmélet, amely szerint a hajók és repülők eltűnéséért a metán-hidrát a felelős, amely fokozatosan felbomlik, a jég metántartalma gázzá alakul. Akár egy nukleáris reakció esetén, hatalmas mennyiségű gáz jön létre. Emiatt jelentősen felmelegedik az óceán vize, a hajók pedig ezekben az óriási gáztartalmú vizekben elsüllyednek. A levegő ugyanakkor túltelik metánnal, légörvények alakulnak ki, ami a repülők lezuhanását idézi elő“ – magyarázta elméletét a Trofimuk Intézet vezetője, Igor Jelcov. mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk