A romák nemzetközi napját ünnepelték a Marosszentgyörgyhöz tartozó Csejden


Mindenkinek egyforma esély Marosszentgyörgyön-jeligével a romák nemzetközi napját ünnepelték csütörtökön a községhez tartozó Csejd faluban. A helyi művelődési otthonban levetítettek egy filmet a romák származásáról és szokásairól, valamint világhírű romákról, majd roma dalokat, himnuszt és táncot mutattak be helyi roma tánccsoportok.

“Fontos, hogy egymásra figyeljünk, és egymást jobban megismerjük, egymás ünnepein részt vegyünk, hiszen így erősebb bizalmi kapcsolat alakulhat ki a különböző nemzetiségek között, és ez a bizalom a könnyebb integrációhoz és a nagy közösséghez való alkalmazkodáshoz vezethet. Ez pedig minden lakos számára előrelepést jelent – nyilatkozta a rendezvényen Sófalvi Szabolcs polgármester. – Az előítéletekkel, kirekesztessel csak fokozni fogjuk a köztünk lévő különbözőségeket.”

Marosszentgyörgy nagyszabású szociális pályázatot nyert EU-s alapokból, amelynek segítségével a szegényebb családokat próbálják majd segíteni, munkahelyteremtessel és különböző szociális intezkedesekkel, hangoztatta Sófalvi Szabolcs polgármester.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk