Folyóba esett furgon, 9 halott: sürgősségi segély az áldozatok családjának


Sürgősségi segélyt juttat a kormány a csütörtökre virradóra Neamţ megyében történt súlyos közlekedési baleset áldozatai családjának. Daniela Soroceanu prefektus szerint a Megyei Szociális Felügyeleti és Kifizetési Ügynökség (AJPIS) elvégzi az ilyenkor esedékes felmérést, majd a kormány – a törvény értelmében – sürgősségi segélyt utal ki a családoknak. A prefektus ugyanakkor kérte az illetékes önkormányzatokat, járuljanak hozzá a temetés költségeihez.

A balesetben elhunytak között volt egy édesapa és annak fia, és a szerencsétlenség egyetlen túlélőjének fivére is életét vesztette.

A csütörtökre virradóra történt balesetben összesen kilencen vesztették életüket, egy személy pedig megsérült, miután a kisbusz, amelyikben utaztak, a Beszterce folyóba zuhant.

A 17 és 45 év közötti férfiakat szállító jármű a Neamţ megyei Săvineşti településre tartott, amikor a 15-ös országúton, Viişoara térségében, egy híd közelében kiesett az egyik kereke, lesodródott az útról és a folyóba zuhant.

Az utasok közül előbb hetet, később további kettőt holtan találtak meg. A tizedik utasnak – aki mint kiderült, elöl ült, a jármű vezetője mellett – sikerült kimenekülnie, őt kórházba szállították.

A gépjármű tulajdonosa a sofőr, egy 25 éves fiatalember volt, aki maga is életét vesztette a balesetben.

A kisbusz átvizsgálása után kiderült, hogy az mindössze három férőhelyes volt, és rakterébe padokat szereltek utólag.

A folyóba zuhant járműben utazók egy facsemeték ültetésével foglalkozó, Fehér megyei vállalkozásnak dolgoztak, és Aradról tartottak hazafelé, amikor a baleset történt. Mindegyiküket feketén foglalkoztatta munkaadójuk.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk