Az orvosok is megfertőződtek: „a helyzet súlyos, ideiglenesen bezárjuk a kórházat”


Mintegy 40 új pozitív teszteredmény Szucsáván: a legtöbb fertőzött egészségügyi alkalmazott, de a koronavírus nem kerülte el a kórházban ápolt fekvőbetegeket sem. Egy nappal korábban 11 orvosról és ápolóról derült ki, hogy megfertőződtek.

A Szucsáva megyei kórházban súlyos betegeket ápolnak, akiket Románia északkeleti részéről visznek be oda. Vasárnap 11 orvos koronavírus-tesztje lett negatív, hétfőn pedig folytatódott a megerősített megbetegedések sorozata.

„Ideiglenesen bezárjuk a kórházat. Mindent fertőtlenítünk, és COVID-19-cel fertőzött betegeket ápoló kórházzá alakítjuk. Az ott kezelt páciensek közül, akit lehet, hazaengedünk, a többiek egy részét Botosani-ba visszük, másik részét az ország más városaiban fektetjük be. A helyzet rendkívül súlyos, a megye egészségügyi igazgatóságát egy közgazdász vezeti, akit teljességgel meghaladnak az események. Felmerült annak lehetősége, hogy Bukarestből küldjünk szakembereket, akik átvegyék az irányítást, és meghozzák a válságkezelő intézkedéseket”

– nyilatkozta a Libertateának az egészségügyi minisztérium egyik illetékese.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk