Azonnali hatállyal engedélyeztetnék a veszélyes medvék kilövését. “Hagyjuk a közvitát!”


A veszélyes medvék kilövését lehetővé tevő miniszteri rendelet azonnali, közvita nélküli kibocsátását kéri Hargita megye tanácsának elnöke, Borboly Csaba azt követően, hogy az utóbbi három nap alatt három személy került kórházba medvetámadás miatt.

Borboly Csaba szombaton úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek: hétfőn kérni fogja Mihai Tudose miniszterelnöktől a döntéshozatalok átláthatóságát biztosító 52-es törvény olyan irányú módosítását, hogy azt ne kelljen alkalmazni az emberéletek sürgős megmentésére hozott jogszabályok esetén.

Borboly kifejtette, szerinte a veszélyes vadállatok kilövését lehetővé tevő rendeletet azonnal ki kell bocsátani. ‘Most ha még várunk másfél hónapot, meglehet, hogy 100 fölé emelkedik azoknak az embereknek a száma, akiket a Hargita megyében gondokat okozó 50, 60, 70 medve támad meg’ – mondta a megyeelnök, aki szerint ebben az esetben a közvita fölösleges. ‘Nem hinném, hogy az emberélet közvita tárgyát képezheti, és a kormány hibát követ el, ha nem intézkedik azonnal’ – szögezte le Borboly.

A megyei tanács elnöke azt is kifejtette: egy normális államnak meg kell védenie polgárait. ‘Azt kérjük, hogy a szerdai kormányülésen módosítsák az 52-es törvényt, és szintén szerdán a Hivatalos Közlönyben jelenjen meg a környezetvédelmi miniszter rendelete, hogy csütörtökön sor kerülhessen a sürgős beavatkozásokra’ – jelentette ki Borboly, miután szombaton újabb két személy került kórházba medvetámadás következtében.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk