Újabb medvetámadás: 2 embert kórházban ápolnak


Harapásos sebekkel került a csíkszeredai sürgősségi kórházba két pásztor, akiket medve támadt meg Csíkmadarastól mintegy 8 kilométerre.

János Zsolt, a régió vadászegyesületének igazgatója szombaton arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a két pásztor juhokat legeltetett Csíkmadarastól körülbelül nyolc kilométerre, amikor egy medve megtámadta a nyájat. A juhászok megkísérelték elűzni a nagyvadat, ez azonban rájuk támadt, és több helyen megharapta őket. A pásztorokat a juhászkutyák mentették meg.

A sebesülteket mentővel vitték a csíkszeredai sürgősségi kórházba. A szolgálatos orvos, Adrian Dobrică sebész szerint egyiküknek a fején, jobb combján, jobb csípőjén, alkarján és nemi szervén ejtett sebet a medve, a másik páciensnek a jobb kezén van harapott seb. Állapotuk stabil – tette hozzá az orvos.

A vadászegyesület vezetője azt is elmondta, hogy két héttel ezelőtt már történt egy medvetámadás a környéken, akkor is egy juhász került kórházba, és nem kizárt, hogy ugyanarról az állatról van szó.

A két pásztorral hétre emelkedett azoknak a személyeknek a száma, akik ebben az évben kórházba kerültek medvetámadás következtében.

Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke a napokban úgy nyilatkozott: a megyében körülbelül 50 medve okoz gondokat – emberre, háziállatokra támad vagy tönkreteszi a gazdaságokat.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk