Hírajánló


Robbie Williams új lemeze az ezredik listavezető album Nagy-Britanniában
11/25 18:16
Robbie Williams Swings Both Ways című új nagylemeze lett az ezredik listavezető album Nagy-Britanniában 57 évvel azután, hogy Frank Sinatra az új slágerlista első helyére került.

Tőkés kitüntetése – Az amerikai Helsinki Bizottsághoz fordult az Amerikai Magyar Szövetség
11/25 18:13
Arra kérték a szervezetet, ítélje el a magyar politikus kitüntetésének visszavonását.

Rasszista Twitter-üzenetek miatt őrizetbe vették a tömeggyilkos Breivik egyik követőjét Norvégiában
11/25 18:10
Rasszista Twitter-üzenetek miatt átmenetileg őrizetbe vették a börtönbüntetését töltő szélsőjobboldali tömeggyilkos, Anders Behring Breivik egyik követőjét.

Házakat fenyeget az áradás Csákánydoroszlónál
11/25 18:08
Négy családi házat kell homokzsákokkal védeni a Vörös-patak és a Rába áradása miatt a Vas megyei településen.

Új lehetőség kkv-k számára
11/25 17:49
Ingatlanfejlesztésre és eszközbeszerzésre is igényelhetnek akár 50 százalékos támogatást hétfőtől mikro-, kis- és középvállalkozások.

Teljes útzár Pécsnél: felborult egy gyerekeket szállító kisbusz
11/25 17:47
A Pécs és Abaliget közötti balesetben a sofőr és egy gyermek szenvedett könnyebb sérüléseket.

Őszi Magyar Fesztivál Krakkóban
11/25 17:46
A lengyel közönség játék- és animációs filmekkel, valamint a kortárs magyar drámairodalom alkotásaival ismerkedhet meg.

Először jelent meg udmurt nyelven a Biblia
11/25 17:13
Az udmurtok, más néven votjákok az uráli, azon belül is a finnugor népek finn-permi ágához tartoznak. Elsősorban Oroszország európai részén, a Vjatka és a Káma folyók alsó folyásánál fekvő, Tatárfölddel és Baskíriával is határos területen, Udmurtföldön élnek. Az udmurt az Oroszországi Föderáció második legnagyobb finnugor népe. 

Bundabotrány – Őrizetbe vétel Szlovákiában, egy MTK-meccset manipulálhattak
11/25 17:12
A szlovák rendőrség őrizetbe vett két futballistát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még 2011-ben az MTK, valamint a cseh Bohemians elleni barátságos mérkőzések eredményét is manipulálták.

Megalakult a cseh parlament új alsóháza
11/25 16:59
Az októberi előre hozott választás eredménye alapján a Cseh Szociáldemokrata Pártnak (ČSSD) 50, az IGEN (ANO) mozgalomnak 47, Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának (KSCM) 33, a TOP 09 pártnak 26, a Polgári Demokratikus Pártnak (ODS) 16, míg a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppártnak (KDU-ČSL) és a Virradás (Úsvit) mozgalomnak egyaránt 14-14 képviselője van a 200 tagú testületben.

AIDS-világnap – Tíz év alatt harmadával csökkent az új fertőzések száma
11/25 16:59
Tíz év alatt harmadával csökkent az új HIV-fertőzések száma, a modern antiretrovirális kezeléseknek köszönhetően pedig egyre kevesebb ember halálát okozza a szerzett immunhiányos betegség – derült ki az AIDS elleni küzdelem december 1-jei világnapja alkalmából frissen közzétett ENSZ-jelentésből.

Guardiola szerint besúgó van a Bayern öltözőjében
11/25 16:46
Josep Guardiola, a Bundesligában címvédő és listavezető, Bajnokok Ligája-győztes FC Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint valamelyik játékosa rendszeresen kiszivárogtatja a kezdő tizenegy összeállítását és a taktikai utasításokat. 

235 erdélyi településen szűnhet meg a magyar oktatás
11/25 16:40
Erdélyben évről évre csökken a magyar gyerekek száma, így fennáll a veszély, hogy az évtized végéig 235 településen szűnik meg a magyar nyelvű oktatás – a csöppet sem derűlátó következtetést átfogó felmérés alapján vonta le Magyari Tivadar, a szövetség oktatási főtitkár-helyettese pénteken.

Kétórás figyelmeztető sztrájk az egészségügyben
11/25 16:34
Sajtóhírek szerint hétfőn közel 100.000 egészségügyi alkalmazott vett részt a Sanitas szakszervezet által meghirdetett figyelmeztető sztrájkban. A tiltakozók karszalaggal jelezték, ha követeléseiket nem teljesítik, november 28-án általános munkabeszüntetésre kerül sor.

A dizájnerdrogok veszélyeire hívták fel a figyelmet
11/25 16:25
A dizájnerdrogok veszélyeire figyelmeztetett a rendőrség a Zacher Gábor toxikológussal közösen tartott sajtótájékoztatóján. A szakemberek kiemelték: a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy bizonytalan az egyes szerek összetétele. Az elmúlt időszakban olyan tudatmódosítók jelentek meg a piacon, amelyeket eddig csak a Közel-Keleten sikerült kimutatni. A hatóságok szerint azonban a halálesetek – a fiatalok teljes körű felvilágosításával – megelőzhetőek lennének.

Matolcsyék megbírságolták a Napi Gazdaságot és a napi.hu-t
11/25 16:23
Tiltott piacbefolyásolás miatt egyenként 3 millió forintra büntette a Napi Gazdaság Kiadót és a napi.hu hírportált a Magyar Nemzeti Bank. A november 15-i keltezésű határozat hétfőn jelent meg a pénzügyi felügyeletet is ellátó jegybank honlapján.

Több mint száz nácit gyűjtöttek össze a plakátkampánnyal
11/25 16:21
Több mint száz, náci háborús bűnökkel gyanúsított személy nevét tartalmazza az a lista, amelyet a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ gyűjtött össze a németországi Utolsó esély plakátkampány révén.

Tunyogi Henriett tisztelgése Paul Cox előtt
11/25 16:18
Tunyogi Henriett balettművész idén filmrendezőként debütált. A The Liver című rövidfilmet Cannes-ban vetítették először, azóta a delhi és a londoni filmes mustrára is meghívást kapott a szürrealista álomkép.

Milan: védő és szélső érkezhet, Balotelliék maradnak
11/25 18:22
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan alelnöke, Adriano Galliani szerint az együttesnek világos elképzelései vannak, a januári átigazolási szezonban érkeznek játékosok, míg Mario Balotelli és Stephan El Shaarawy marad az együttesnél.

NBA: Rose szezonjának vége; Bryant hosszabbított
11/25 17:52
Véget ért a szezon Derrick Rose számára: az NBA-ben szereplő Chicago Bulls kosárlabdázója sikeres térdporcműtéten esett át, a klub hivatalos közlése ebben az idényben már nem léphet pályára.

A Bayernnek nincs szüksége Messire
11/25 17:18
A Bayern München hivatalosan is cáfolta, hogy Lionel Messi leigazolásán fáradozna azután, hogy több helyen is pletykák vetődtek fel a négyszeres aranylabdás Barca-klasszis távozásával kapcsolatban.

Együtt ünnepeltek labdarúgásunk nagyjai
11/25 16:49
A Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi és jelenlegi futballisták, valamint edzők és sportvezetők részvételével rendezte meg a válogatottak hagyományos év végi összejövetelét, ami egybeesett a Magyar Labdarúgás Napjával, a londoni 6:3 hatvanadik évfordulójával.

Ilyen kölykök voltak az Arsenal focistái
11/25 16:24
Egy fotó járja körbe az internetet, amelyen egy szurkoló az Arsenal játékosainak gyerekkori képeit gyűjtötte össze egy csokorba. Wojciech Szczesny, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Thomás Rosicky, Mikel Arteta, Lukas Podolski, Jack Wilshere, Olivier Giroud és Theo Walcott – ahogy még sohasem láttad!

Labdarúgás: Ribéry saját magának adná az Aranylabdát
11/25 16:04
Biztos a győzelmében Franck Ribéry, a Bayern München francia futballistája a FIFA-Aranylabda szavazáson.

Videó: a metrója előtt tisztelgett Buzánszky Jenő
11/25 15:53
Korábban sohasem neveztek el közlekedési eszközt neves személyiségről Budapesten, de a 6:3-as évforduló alkalmából ez is megtörtént. Két új Metropolis metrószerelvény vette fel az Aranycsapat két élő játékosának nevét, Buzánszky Jenőét és Grosics Gyuláét. Buzánszky Jenő örömében még tisztelgett is a metrónak.

Egy pályára bedobott szék sem volt akadály
11/25 15:48
Egy héttel azután, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligája történetének első városi rangadóját a Vardar 27-22-re megnyerte, vasárnap alaposan visszavágott a Metalurg. A 26-18-as győzelmet az sem zavarta meg, hogy a mérkőzés 52. percében egy Vardar-drukker széket dobott a pályára.

Szocsi 2014: fagyasztott hallal gyakorol a 101 éves fáklyavivő
11/25 15:46
Október hetedikén indult útjára a moszkvai Vörös térről a Szocsiba tartó olimpiai láng, mely 56 ezer kilométeres útján alaposan bejárja Oroszországot. A Novoszibirszkben élő 101 éves Alekszandr Kaptarenko maga is fáklyavivő lesz, ám nem kapott „tréningfáklyát”, így jobb híján mással gyakorol. Egy fagyasztott lazaccal…

Kerékpár: elhunyt „az egyik legjobb csapatember”
11/25 15:40
Autóbalesetben elhunyt Arnaud Coyot, korábbi kerékpárversenyző. Coyot vasárnap kora reggel kelt útra két aktív kerékpáros, Sébastien Minard (AG2R) és Guillaume Levarlet (Cofidis) társaságában, az utóbbi által vezetett személygépkocsi letért az útról és egy oszlopnak ütközött.

Megjelent a Sport 2013 évkönyv
11/25 15:31
Az idén már 26-odszor jelent meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiadásában az év jelentős eseményeit, történéseit felelevenítő sportévkönyv, a Sport 2013. A mű hétfői bemutatóján – ahol megjelent Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Kozák Danuta és Szász Emese – Borkai Zsolt MOB-elnök arról beszélt, a londoni sikerek után sokan nem hitték, hogy az olimpiát követő esztendő is hasonló magyar diadalokat hoz.

F1: Hülkenberg 1.9 millióért a Force India pilótája lesz
11/25 15:24
A német Spiegel információi szerint Nico Hülkenberg a 2014-es szezontól ismét a Force India Formula–1-es csapatának tagja lesz.

Real Madrid: C. Ronaldo két meccsről is lemaradhat
11/25 14:39
A mai orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy Cristiano Ronaldo, a Real Madrid labdarúgócsapatának Almería ellen lecserélt klasszisa combizomsérülést szenvedett, így minden bizonnyal kihagyja a Galatasaray elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzést.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk