Hóvihar miatt korlátozták a gépkocsi-forgalmat a Transalpinán


Képünk illusztráció


A szerda reggel kezdődött havazás miatt Vâlcea megye prefektusa, Radu Renga azt javasolja az autóvezetőknek, hogy két napig kerüljék a Transalpina útvonalát, főleg az Obârşia Lotrului – Rânca szakaszon.

A prefektus az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) hókotrói eltakarították a 2-3 centiméteres hóréteget, de elővigyázatosságból azt javasolja, hogy csütörtök estig kerüljék az autósok a Transalpinaként ismert utat, főleg az Obârşia Lotrului – Rânca szakaszt. Hozzátette: a hegyi csendőrséggel és a Salvamont hegyimentő-szolgálattal is tárgyalt már egy esetleges közbelépésre való felkészülésről. ‘Hétvégére úgy tűnik, jobb lesz az idő’ – tette hozzá Radu Renga.

A kérdéses, Obârşia Lotrului és Rânca közötti szakasz a Transalpina legmagasabban fekvő része, legmagasabb pontja a tengerszint fölött 2.100 méteren van.

Vâlcea megye 1.800 méternél magasabb régióiban szerda reggel óta havazott. A hegyimentők azt tanácsolják a kirándulóknak, hogy ezekben a napokban ne induljanak útnak a hegyekbe.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk