Itt az újabb székelyzászló-ítélet – Kovászna megyében a prefektus nyert


A Kovászna Megyei Törvényszék csütörtöki ítéletével arra kötelezi Kovászna megye tanácsát, hogy távolítsa el a székely zászlót a gyűlésteremből.

A törvényszék helyet adott a Kovászna megyei prefektúra keresetének, amely közigazgatási bíróságon támadta meg a Kovászna Megyei Tanács határozatát, amely a Magyar Polgári Párttól elfogadott egy székely zászlót és azt kitűzte a gyűlésterembe.

Az intézmény honlapján közzétett ítélet szerint, a Kovászna Megyei Törvényszék ‘megsemmisíti a Kovászna Megyei Tanács határozatát az adomány elfogadásáról, megsemmisíti az adományozó levelet, (…) és arra kötelezi a megyei tanács elnökét, hogy távolítsa el a nagy gyűlésteremből Székelyföld kék-arany zászlóját’.

Az ítélet ellen 15 napos határidővel lehet fellebbezni.

A hivatalosan el nem ismert zászlókat, amilyen a székely zászló is, nem lehet közintézményekre, sem ezek irodáiba kitűzni, amit több vonatkozó jogarős ítélet is igazol – nyilatkozta néhány hónappal ezelőtt az AGERPRES hírügynökségnek Sebastian Cucu prefektus.

A székely zászlót februárban adományozta a megyei tanácsnak a Magyar Polgári Párt Kovászna megyei elnöke. Kulcsár-Terza József többször is ‘felháborítónak’ nevezte a prefektúra tiltását és értetlenségét fejtette ki amiatt, hogy a magyar közösséget jelképező székely zászló nem kaphat helyet Románia és az Európai Unió zászlója mellett.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk